Πόσο κόστισε στους Αγρότες το ταξίδι στην Αθήνα με τρακτέρ;

Χαμηλή ταχύτητα μεν, ωστόσο, υψηλό σε καύσιμα το Θεσσαλία- Αθήνα, Αθήνα- Θεσσαλία.  

Τα τρακτέρ των διαμαρτυρόμενων αγροτών τελικώς έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας, με τον αγροτικό κόσμο της χώρας  να καταδεικνύει ότι ο μη σεβασμός των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση αποτελεί ζήτημα επιβίωσης.

Το σύνθημα «Χωρίς εμάς δεν τρως» παίζει σε ελληνικά και ξένα media και οι διαμαρτυρίες των αγροτών όπως ήταν λογικό αποτέλεσαν το πρώτο θέμα της των τελευταίων ωρών στη χώρα μας.

 

Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών;

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας των τρακτέρ στην ελληνική πρωτεύουσα, οι αγρότες προχώρησαν κανονικά, καθώς διέσχισαν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να κάνουν σαφές ότι δεν αστειεύονται. Ένα εύλογο ερώτημα, ωστόσο, που έχουν όλοι είναι το πόσο κόστος χρειάστηκαν όσοι δεν πήραν το ΚΤΕΛ για να διαδηλώσουν.

 

 

Προκειμένου να φτάσει ένας αγρότης με το τρακτέρ από την Λάρισα στην Αθήνα, χρειάζεται να ξοδέψει περίπου 240-260 ευρώ σε πετρέλαιο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αρκετά πιθανό να προχωρήσει σε αλλαγή ελαστικών, καθώς είναι κατασκευασμένα για χώμα και όχι για άσφαλτο.

Επομένως γίνεται σαφές ότι τα αγροτικά μέσα χρειάζονται περίπου 500 ευρώ προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα καυσίμων τους, την ίδια ώρα που δεν μπορούν να κινηθούν με παραπάνω από 40 km/h.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved