Eurokinissi Η Αθήνα στις πιο επικίνδυνες πόλεις να κυκλοφορείς τη νύχτα

Φτώχεια και κλοπές στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Άλλη μία αρνητική πρωτιά.

Λένε πως η Αθήνα είναι όμορφη πόλη. Θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Η Αθήνα, κάποτε, ήταν μία πανέμορφη πόλη και αν γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά χιλιάδες χρόνια πίσω τότε αποτελούσε και λίκνο του πολιτισμού. Αλλά σήμερα μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Θα σε πιάσει μια μελαγχολία με αυτά που βλέπεις και την κύρια ευθύνη έχει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και φυσικά με τις… ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η Αθήνα είναι μία επικίνδυνη πόλη. Δεν το λέμε εμείς αλλά η έρευνα του Way To Stay. «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίσω από τις τέλειες λήψεις για φωτογραφίες, τα μεγαλοπρεπή λιθόστρωτα δρομάκια και τη ρομαντική λάμψη των ιστορικών μνημείων, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κερδίσει τη φήμη ότι διαθέτουν μια σκοτεινή πλευρά. Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρομαντική γοητεία της επίσκεψης σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Αθήνα, αξίζει να ερευνήσετε για να μάθετε ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες», αναφέρεται στην αρχή της έρευνας. «Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με απίστευτη τέχνη, φαγητό, αρχιτεκτονική, ιστορία και εκπληκτικές πόλεις. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι φιλικές προς τους πεζούς και διαμορφωμένες για τουρίστες. Ωστόσο, όπως σε όλες τις ηπείρους, ορισμένες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες. Ο κίνδυνος εμφανίζεται με πολλές μορφές, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, απάτες, φυσικές καταστροφές και εγκληματικές δραστηριότητες. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ένα μέρος, υπάρχει πάντα κάποιο επίπεδο κινδύνου ενώ ταξιδεύετε. Δεν υπάρχουν πολλοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο που να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από εγκλήματα, αλλά ορισμένες πόλεις έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό βίαιων εγκλημάτων», διαβάζουμε εν συνεχεία. 

 

 

Επικίνδυνο να κυκλοφορείς τη νύχτα στην Αθήνα

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση που επικαλείται το Visit World, η Ρώμη θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο το 38% των κατοίκων νιώθει ασφάλεια στους δρόμους τη νύχτα. Ωστόσο και στην Αθήνα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μόλις το 40% του πληθυσμού αισθάνεται ασφάλεια, με την ελληνική πρωτεύουσα να φιγουράρει στη δεύτερη θέση της αρνητικής λίστας.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, ενώ δυστυχώς, στην Ελλάδα η χρήση ναρκωτικών επίσης είναι σχετικά μεγάλη. «Όμως, το κύριο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε είναι οι πορτοφολάδες και οι μικροαπάτες σε ταξί και λογαριασμούς στα εστιατόρια. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι μια όμορφη πόλη για επίσκεψη, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε προσεκτικά βήματα» επισημαίνεται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved