ΙΝΤΙΜΕ Πώς θα διδάσκεται η «οικογένεια» στα σχολεία;

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου αλλάζει τον ορισμό της οικογένειας, όχι το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι δεδομένο ότι αλλάζουν πολλά στον ορίζοντα. Περισσότερο από όλα όμως, μεταβάλλονται και κάποιες σταθερές που είχαμε μέχρι σήμερα. Πέρα από τον ιερό θεσμό του γάμου, είναι η ίδια η οικογένεια η οποία βρίσκεται σε κρίση.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το Νομοσχέδιο μπορεί σε πρώτη φάση να μην το αναφέρει ρητά, αλλά μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει πρόσχημα ώστε να καταργηθεί από τα επίσημα έγγραφα ο τίτλος του πατέρα και της μητέρας.

«Και προσέξτε: έχει ήδη συμβει στη Γαλλία! Όπου, μετά την θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κάποιοι προσέφυγαν δικαστικά και επισήμως καθιερώθηκε ο τίτλος "Γονέας ένα και δύο". Και καταργήθηκαν επισήμως ο πατέρας και η μάνα. Το λέει ρητά από προχθές η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, ότι υποχρεωτικά αυτό θα γίνει και εδώ. Αφήστε που ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει εδώ. Σε κάποια ελληνικά σχολεία, τα αντίστοιχα έντυπα καθιέρωσαν τον "Γονέα ένα και δύο". Πράγμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους γονείς. Και να σκεφτείτε, ακόμα δεν είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο...» είπε κατά την ομιλία του, πριν ρίξει την «βόμβα».

 

 

«Με την ίδια διαδικασία κάποιοι ενδιαφερόμενοι θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο "ουδέτερο", με διάφορους υποτιθέμενους "γονείς", διαφόρων βαθμίδων, όχι με επίκεντρο τη μάνα, τον πατέρα, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς. Αλλά η Πολιτεία, θα είναι τότε υποχρεωμένη να το διδάσκει έτσι...».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οδηγούμαστε σε ένα μόνο συμπέρασμα: ότι καταργούμε την πυρηνική οικογένεια, εκείνη που προϋποθέτει μητέρα και πατέρα. Δηλαδή, δύο διακριτικά συναισθηματικά πρότυπα, με τεράστιο ηθικό και συμβολικό βάρος που κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να τα υποκαταστήσει με οτιδήποτε άλλο. Πώς θα την διδάσκονται άραγε τα παιδιά την οικογένεια στα σχολεία;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved