associated press Ιδιοκτήτες Airbnb στην Αθήνα σκέφτονται να ανεβάσουν τις τιμές λόγω Coldplay

Η διπλή συναυλία της μπάντας στις 8 και 9 Ιουνίου γεννά ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες Airbnb.

Το Airbnb έχει κάνει δύσκολη τη ζωή των Αθηναίων. Κάθε “τρύπα” γίνεται μέρος για βραχυχρόνια μίσθωση και τα ενοίκια εκτοξεύονται. Η Νέα Υόρκη έβαλε φρένο σε αυτή τη κατάσταση και η Αθήνα οφείλει να ακολουθήσει. Θα το κάνει πράξη; Ακόμη δεν ψηνόμαστε. Όχι μόνο η Πολιτεία αλλά και οι ιδιοκτήτες των Airbnb που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Ξέρεις είναι αυτό το κλασσικό με την κρίση που γεννάει ευκαιρίες αλλά για έναν περίεργο λόγο βρισκόμαστε πάντα στην απέναντι πλευρά. Τελευταίο παράδειγμα αυτή της ευκαιρίας έρχεται με τη διπλή συναυλία των Coldplay στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα από τη Βρετανία θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ στις 8 και 9 Ιουνίου και τα εισιτήρια της συναυλίας έγιναν sold out μέσα σε λίγες ώρες.

 

 

Ωστόσο εκεί δε θα βρεθούν μόνο οι Αθηναίοι. Εισιτήρια έχουν βγάλει από κάθε περιοχή της χώρας και θα συνδυάσουν αυτό το live με μία εκδρομή στην πρωτεύουσα. Πού θα μείνουν; Αν όχι σε φίλους, τότε σε ξενοδοχεία ή Airbnb. 

Κάτοικοι έκαναν «κηδεία» στο Μεταξουργείο λόγω της επέλασης του Airbnb

Αυτό γεννά μία ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες Airbnb ώστε να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Όπως ακριβώς πρότεινε ένας τύπος στο γκρουπ “Airbnb Greece - Greek Hosts”: “Όποιος θέλει μπορεί να ανεβάσει τιμές 8&9 Ιουνίου στην Αθήνα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι θα είναι οι μέρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Αθήνα. Λόγω συναυλίας Coldplay. Η ζήτηση είναι 70% πάνω για εκείνες τις μέρες”, έγραψε χαρακτηριστικά και τα σχόλια πήραν φωτιά. 

426619204 699045919038585 7274755787562450989 n

Νόμιμο; Φυσικά. Ηθικό; Σε καμία περίπτωση. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα σε αυτή τη χώρα για να τη βρει κάποιος άλλος;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved