Αφού θα παίξουν οι Coldplay η καρδιά μας είναι στη θέση της

Η Στέγη Καλατράβα τελικά δεν θα καταρρεύσει και μπορούμε πλέον να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Από το καλοκαίρι ζούμε με αυτό το άγχος. Αρχικά ήταν το τρέμουλο μήπως και δεν μείνουν εισιτήρια στο άκουσμα του ερχομού των Coldplay, με όλο τον κόσμο να συνδέεται διαδικτυακά και να δημιουργεί μια ατέρμονη αναμονή για την αγορά ενός τυχερού εισιτηρίου τις μέρες 8 και 9 Ιουνίου. Τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και το ελληνικό κοινό θα είχε επιτέλους την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά το διάσημο συγκρότημα. Στο φινάλε του καλοκαιριού, όμως, έσκασε και το δεύτερο «χτύπημα» άγχους, και τελικά ήταν πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο.

 

 

Το Στέγαστρο Καλατράβα ξαφνικά κρίθηκε ακατάλληλο, οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου φάνηκε να μην ανταποκρίνονται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας και το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ έβαλε άμεσα λουκέτο με συνοπτικές διαδικασίες υπό τον φόβο της κατάρρευσης.

Γιατί μας κάνει εντύπωση η υπόθεση με το στέγαστρο «Καλατράβα»;

Τελευταία φορά που είδαμε κόσμο στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, ήταν στο Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0, λίγες μέρες πριν ακουστεί η περιβόητη ατάκα «χάθηκε το manual για το στέγαστρο» και αλλάξουν όλα.

 

 

 

Οι αγώνες, τα events και ό,τι άλλο ήταν προγραμματισμένο όλο αυτό διάστημα στο ΟΑΚΑ άλλαξαν «σπίτι», αλλά αυτό που ένοιαζε τον κόσμο ήταν ένα: Τι θα γίνει με τους Coldplay;

Αυτό που θυμόμαστε, βέβαια, από εκείνη την μέρα που η διοργανώτρια εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση γύρω από το θέμα της συναυλίας, τα πνεύματα ήταν πολύ ήσυχα και καθησυχαστικά, σαν κάτι να είχαν μία εικόνα από μέλλον, που λέει ο λόγος. «Ζητάμε υπομονή και την κατανόησή σας» ήταν το μήνυμα προς το κοινό και έκτοτε ένα τεράστιο πέπλο αβεβαιότητας άρχισε να αιωρείται πάνω από την καθημερινότητά μας.

Το ΟΑΚΑ είναι πολλά περισσότερα από το στέγαστρο Καλατράβα.

Τελικώς, το ΟΑΚΑ όπως ανακοινώθηκε κατά τον κυβερνητικό απολογισμό, θα ανοίξει κανονικά τις πύλες του τον Μάρτιο, καθώς παρά τις φθορές και το manual που ακόμα το ψάχνουμε, το κλείσιμο έγινε για προληπτικούς λόγους.

Κομμάτι της ανακοίνωσης ανέφερε: «Έχει περίπου αφαιρεθεί το 6% από τα συνολικά 5.000 τεμάχια πολυκαρβονικών από τα Στέγαστρα Καλατράβα. Καθημερινά αφαιρούνται περίπου 80 κομμάτια, τα οποία θα ανακυκλωθούν...Η απομάκρυνση των πολυκαρβονικών με αυτούς τους ρυθμούς θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του Σταδίου από τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο από τα μέσα Απριλίου...».

Κάπως έτσι, λοιπόν, η «αιώνια» απορία του τελευταίου 4μήνου λύθηκε, οι Coldplay θα δώσουν κανονικά το παρών και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμους θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να τους παρακολουθήσει στις αρχές Ιουνίου.

 

 

H κυβερνητική ανακοίνωση ήταν πραγματικά σαν μια τεχνητή αναπνοή στην αδρανή καθημερινότητά μας. Εκεί δηλαδή που όλα είχαν σταματήσει, με δυο-τρεις κινήσεις άρχισαν και πάλι όλα να λειτουργούν. Το γιατί έκλεισε τόσο καιρό βέβαια το ΟΑΚΑ αφού δεν υπήρχε θέμα τελικά, μάλλον, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved