Η υπεράθληση αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον «Ποδηλάτη του Αιώνα»

Ο Anil Kadsur απεβίωσε λίγο μετά την τελευταία του υπερδιαδρομή.

Όσον αφορά τον αθλητισμό και τις δυνατότητές μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η γυμναστική είναι μέρος της ζωής μας, ωστόσο αυτό έχει ως προϋπόθεση να συμβουλευόμαστε γιατρούς και γυμναστές όταν θέλουμε να κάνουμε σκληρά προγράμματα άθλησης. Ένα από τα θλιβερά παραδείγματα μιας τέτοιας υπεράθλησης είναι ο ποδηλάτης Anil Kadsur, γνωστός ως «ποδηλάτης του αιώνα» ή «γκουρού του ποδηλάτου».

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας του διαδρομής, ο Kadsur «παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου αργότερα απεβίωσε στις 2 Φεβρουαρίου».

 

 

Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά την έναρξη του «Μήνα για την καρδιά» στις ΗΠΑ, ο ποδηλάτης Anil Kadsur, που οδηγούσε 100 χιλιόμετρα ημερησίως για περισσότερες από 1.500 ημέρες, υπέστη καρδιακή ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή. Όπως ανέφερε η Κίνηση Πολιτών Ανατολικής Μπανγκαλόρ, στο X.: «Ο Anil ενσάρκωσε τη γυμναστική στην περιοχή Μπανγκαλόρ (σ.σ. πόλη στην Ινδία), κάνοντας ποδήλατο 100 χιλιόμετρα καθημερινά για τις τελευταίες 1500+ ημέρες. Ο ξαφνικός θάνατός του, που αποδίδεται σε καρδιακή ανακοπή, μας υπενθυμίζει το απρόβλεπτο τέτοιων γεγονότων».

Ο άτυχος ποδηλάτης στο Strava σε ανάρτηση που δημοσίευσε μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του, είχε γράψει: «42 μήνες στη σειρά με 100 χιλιόμετρα καθημερινά» .

 

 

Οι επαγγελματίες της ιατρικής έχουν επίσης τοποθετηθεί σχετικά με το κατόρθωμα του Kadsur. Σύμφωνα με τον Dr. Sudhir Kumar, MD, νευρολόγο στο Apollo Hospitals Hyderabad, η καθημερινή υπεράθληση του Kadsur ήταν υπερβολική. Ως αποτέλεσμα, «τα οφέλη της άσκησης φτάνουν στο ζενίθ και στη συνέχεια γίνονται επιζήμια μετά από ένα ορισμένο επίπεδο».

«Έκανε ποδήλατο για περίπου 7 ώρες καθημερινά για να καλύψει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με σχετικά ευρήματα, η επίδραση της άσκησης στη θνησιμότητα έχει σχήμα U: Αρχικά υπάρχει όφελος, αλλά πέρα από μια ορισμένη δόση άσκησης, έχει επιζήμια επίδραση στην υγεία και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θνησιμότητας», δημοσίευσε ο Δρ. Kumar στο X. Ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι: «Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ασκούνται σε καθημερινή βάση χωρίς τουλάχιστον μία ημέρα αποκατάστασης (ξεκούρασης) την εβδομάδα έχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας», σύμφωνα με τον Δρ Kumar.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved