associated press Τι είναι το FinTok που θα βελτιώσει τα οικονομικά σου;

Η νέα τάση στο TikTok είναι οι finfluencers, οι οποίοι προσφέρουν οικονομικά tips που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Το TikTok είναι ένας αχανής τόπος που μπορείς να συναντήσεις τα πάντα. Εκεί μέσα δημιουργούνται τάσεις ενώ σου έχουμε αποκαλύψει ήδη πως δεν αργεί η μέρα που θα γίνουμε όλοι influencers. Η τελευταία τάση που ενδεχομένως να σου φανεί χρήσιμη ακούει στο όνομα FinTok. Στο συγκεκριμένο hashtag θα συναντήσεις οικονομικούς influencers (λέγε με finfluencer) που προσφέρουν οικονομικές συμβουλές ώστε να μην είσαι μπατιράκι μέχρι τις 20 του μήνα. 

Πρόκειται για μία τάση που έχει μεγάλη απήχηση στη γενιά της Gen Z (αλίμονο), καθώς σύμφωνα με έκθεση του CreditCards.com, οι Gen Zers είναι σχεδόν πέντε φορές πιο πιθανό να δηλώσουν ότι λαμβάνουν οικονομικές συμβουλές από τα social media από ό,τι οι ενήλικες ηλικίας 40 ετών και άνω.  Οι νεαροί επενδυτές, ιδίως οι ηλικίες 18 έως 25 ετών, αναζητούν στους λεγόμενους «finfluencers» τη σοφία για την εξοικονόμηση χρημάτων ή τη δημιουργία χρημάτων, όπως δείχνουν και άλλες έρευνες.

@calltoleap #personalfinance #fintok #stocktok #passiveincome #tiktokpartner #learnontiktok ♬ original sound - Call to Leap

Με λιγότερη πρόσβαση σε επαγγελματίες συμβούλους και προτίμηση στην απόκτηση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου, οι Gen Zers είναι πιο πιθανό από οποιαδήποτε άλλη γενιά να ασχοληθούν με το περιεχόμενο των finfluencers στο TikTok, το YouTube και το Instagram, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του CFA Institute.

Το δελτίο ειδήσεων του TikTok προκαλεί τρόμο στα κυρίαρχα ΜΜΕ

«Οι finfluencers παίζουν πλέον έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των νέων για τα χρηματοοικονομικά», δήλωσε ο Rhodri Preece, πιστοποιημένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ανώτερος επικεφαλής έρευνας στο CFA Institute. «Ωστόσο, η έρευνά μας δείχνει ότι το περιεχόμενο των finfluencers συχνά στερείται επαρκών γνωστοποιήσεων, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα των καταναλωτών να αξιολογήσουν την αντικειμενικότητα των πληροφοριών, ενώ ορισμένοι επενδυτές μπορεί να μην γνωρίζουν πότε και πώς πληρώνονται οι finfluencers για την προώθηση χρηματοοικονομικών προϊόντων», κατέληξε.

@johnsfinancetips Free money, canceled flights #americanairlines #flightcancelled #fintok #johnsfinancetips ♬ original sound - John Liang

Αν υπάρχουν αρνητικά σε όλο αυτό; Φυσικά. Μόλις το 20% του περιεχομένου των finfluencer που περιείχε επενδυτικές συστάσεις περιλάμβανε οποιαδήποτε μορφή γνωστοποίησης, διαπίστωσε το CFA Institute. Μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη εποπτεία, το CFA Institute συμβουλεύει τους καταναλωτές να εξετάζουν τα πιστοποιητικά ενός finfluencer, καθώς και τα πιθανά οικονομικά κίνητρα, και να διασταυρώνουν κάθε πληροφορία που προσφέρεται στο διαδίκτυο.

@yourrichbff DON’T LOOK AT HIM. LOOK AT ME. #money #finance #femaleempowerment #wealth #rich #fintok #lifehack #invest #save #budget #trade #realestate #smart #fyp

Οπότε μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο επόμενο post αλλά ψάξου λίγο γιατί είναι κρίμα να πέσεις θύμα ενός ακόμη απατεώνα που θέλει απλώς να γίνει viral.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved