Ο Γιάννης Τσορτέκης στην dark ελληνική έκδοση του «Miami Vice»

Η πρεμιέρα του «Σκαραβαίου» έδωσε μεγαλύτερο νόημα στις Κυριακές μας.

Οι ελληνικές σειρές, πλέον, έχουν ανέβει επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται από την αποδοχή που γνωρίζουν από το ελληνικό κοινό. Όταν, μάλιστα, δεν υπάρχει η πίεση για καθημερινές παραγωγές και συνεχόμενα επεισόδια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά πολύ καλό.

Κάπως έτσι αισθανόμαστε ότι θα συμβεί και με την νέα αστυνομική σειρά του Alpha, «Σκαραβαίος» που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή.

 

 

Ένα σίριαλ με αυτοτελή επεισόδια που ήρθε από το πουθενά για να γίνει η νέα ένοχη απόλαυσή μας, σε σενάριο της Ευτυχίας Γιαννάκη και σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου.

Η άλλη ελληνική σειρά που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας αυτό τον καιρό.

Ο Σκληρός, ο δικός μας Τσορτέκης

Όσοι τον λατρέψαμε για τον ρόλο του κακού πατέρα στο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, νιώθουμε ότι βρήκαμε ένα νέο alter ego στο πρόσωπο του Γιάννη Τσορτέκη. Σε μια σειρά περιτριγυρισμένη από σκοτεινή ατμόσφαιρα, ο εξαιρετικός ηθοποιός δείχνει να πατάει στον φυσικό του χώρο και ως Σκαραβαίος να ελίσσεται στις σκιές προκειμένου να λύσει το έγκλημα το οποίο έχει αναλάβει. Δεν φλυαρεί, εστιάζει στον στόχο του, είναι αυτό που περιμένει κανείς από έναν αστυνομικό ντετέκτιβ, ο οποίος έχει δει τα πάντα στη δουλειά του και θα κάνει τα πάντα για να στείλει τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη.

Στο πλάι του, ο πάντα εξαιρετικός Γιώργος Πυρπασόπουλος, σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, εκείνον του ανακριτή που είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, έτοιμος να «λυγίσει» όποιον βρίσκεται απέναντί του.

 

 

Σε αυτό πρώτο επεισόδιο, θέμα ήταν η εξιχνίαση του απαγωγέα μιας δημοσιογράφου που κάνει εκπομπές για εξαφανίσεις και ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Το πέπλο του μυστηρίου είναι μεγάλο, οι ανατροπές παραμονεύουν στην γωνία αλλά με τον Σκαραβαίο στην υπόθεση δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Ούτε για το αν θα λυθούν οι υποθέσεις και μυστήρια της σειράς, κυρίως όμως για το αν θα έχουν νόημα οι Κυριακές μας.

Γιατί με τον Σκαραβαίο είναι βέβαιο ότι θα έχουμε πρόγραμμα κάθε Κυριακή βράδυ.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved