pexels Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για οδικά ταξίδια στον κόσμο

Με βάση τα ατυχήματα, την ποιότητα των δρόμων, τις τιμές της βενζίνης, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το roadtrip έχει τη δική του γοητεία. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το αντίστοιχο που μπορείς να κάνεις με πλοίο ή αεροπλάνο. Υπάρχουν διαδρομές που μπορείς να κάνεις με το αυτοκίνητο και να τις απολαύσεις περισσότερο και από τον τελικό προορισμό. 

Αυτό οδήγησε την Compare Market AU να κάνει έρευνα για τις καλύτερες και χειρότερες χώρες για οδικά ταξίδια για τουρίστες. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες, όπως η ποιότητα των δρόμων, οι τιμές της βενζίνης, τα ατυχήματα, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων, κατέληξε σε μια λίστα 25 χωρών.

 

 

Και κάπου εδώ ξεκινούν τα άσχημα για τη χώρα μας. Στην αρνητική κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σερβία και ακολουθούν η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ουγγαρία που απαρτίζουν την πρώτη πεντάδα των χειρότερων χωρών για οδικά ταξίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα σημειώνονται 8,31 τροχαία ανά 100.000 κατοίκους και η τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα ύψη με μέσο όρο 1,90€/λίτρο. Στα θετικά είναι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων που ανέρχεται στα €25,65 κατά μέσο όρο.

 

 

Στον αντίποδα, η καλύτερη χώρα για οδήγηση αποστάσεων είναι η Ισπανία. Η μεσογειακή χώρα διαθέτει από τα καλύτερα επίπεδα ποιότητας των δρόμων, με βαθμολογία 5,7/7. Έχει το χαμηλό κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων, με μόλις 29,55€ και τον ένατο χαμηλότερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, με 3,9 θανάτους ανά 100.000 άτομα. Δεύτερος είναι ο Καναδάς, με τους τεράστιους άδειους δρόμους του να είναι ιδανικοί για μια απολαυστική οδηγική εμπειρία. Στην πραγματικότητα, ο Καναδάς έχει τα τέταρτα χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθώς χρειάζεται περίπου 14 λεπτά για να διανύσει κανείς 10 χιλιόμετρα. Επίσης, στα πλεονεκτήματα της χώρας είναι και οι προσιτές τιμές της βενζίνης, στα 1,17 ευρώ το λίτρο

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved