Youtube Η σύλληψη ενός παιδόφιλου δεν πρέπει να γίνεται προϊόν για influencers

Το viral video του Αλέξανδρου Κοψιάλη μπορεί να έγινε για καλό σκοπό αλλά αυτό το “reality” γίνεται επικίνδυνο.

Έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας χρόνος από τότε που η υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια σόκαρε το πανελλήνιο. Ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδεραστίας, εκμετάλλευσης ανηλίκων και παιδικής πορνογραφίας ξετυλίχθηκε και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Από τότε, καθημερινά διαβάζουμε σε ιστοσελίδες για συλλήψεις ενηλίκων που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια ή και αγόρια. Το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι γεμάτο από τέτοιες υποθέσεις. Υποθέσεις από άτομα -πολλές φορές- υπεράνω υποψίας, άνδρες της διπλανής πόρτας που ασελγούν πάνω σε αθώα κορμάκια. Σε αυτές τις υποθέσεις δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό. 

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο ζήτημα της εκμετάλλευσης ανηλίκων και παιδικής πορνογραφίας είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ούτε οι προθέσεις, ούτε το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Σε κάθε καταγγελία, σε κάθε υποψίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι εκεί για να ρίξουν φως στην υπόθεση. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του 43χρονου άνδρα που συνελήφθη στον Πειραιά για την απόπειρα να συνευρεθεί ερωτικά με μία 13χρονη. 

Μόνο που εκεί η υπόθεση ξέφυγε και έγινε reality. Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης ανέβασε ένα video στο κανάλι του στο Youtube, που περιγράφει πώς κατάφερε με τη βοήθεια της αστυνομίας και τον πατέρα της ανήλικης να παγιδεύσουν τον 43χρονο άνδρα. Ο γνωστός Youtuber περιγράφει βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε όλη η επιχείρηση μέχρι τη σύλληψη του 43χρονου. «Όταν ενημερώθηκα από τον Ηλία (πατέρας 13χρονης) ότι ένα γυναικείο προφίλ επιμένει να στέλνει στην κόρη του άσεμνα μηνύματα, με αντρικά μόρια, όπως και εκείνος, έτσι κι εγώ θορυβήθηκα και ξαφνιάστηκα. Η πρώτη σκέψη, του γονιού, ήταν ό,τι θα σκεφτόταν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, ξύλο κτλ,,, Προσπάθησα να συγκροτήσω τη σκέψη μου, όπως και του Ηλία και να δω αν από αυτό το πράγμα μπορούμε να τον πιάσουμε…» αναφέρει στην αρχή του video. 

Να πέσει ολόκληρο το video:

 

 

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης μπορεί να είχε όλες τις αγαθές προθέσεις του κόσμου. Η δουλειά του, ωστόσο, ως ευσυνείδητος πολίτης, είναι να ενημερώσει την αστυνομία. Εκεί θα έπρεπε να τελειώσει η οποιαδήποτε ενασχόλησή του και να τον ευχαριστήσουμε όλοι δημόσια γι’ αυτό. Ωστόσο εκείνος επέλεξε να τραβήξει video και να το ανεβάσει στο κανάλι του. Έκανε reality μία υπόθεση παιδεραστίας και έγινε ο viral ήρωας της ημέρας. 

Ο κόσμος θέλει να βλέπει τέτοια video. Τον εξιτάρει η κλειδαρότρυπα. Αλλά εδώ δεν είναι ούτε reality, ούτε σειρά που θα streamάρει στο Netflix. Εδώ είναι πραγματική ζωή και κανείς δεν πρέπει να περνάει τις κόκκινες γραμμές. Όταν ταΐζεις τον κόσμο και παίζεις με τα πιο βασικά ένστικτά του για likes και views, ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Μήπως ένας ανταγωνιστής Youtuber θα το πάει λίγο παρακάτω ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δράση; Θα υπάρξει αυτοδικία ή θα αφήσουμε να περάσει την πόρτα του δωματίου ώστε να εξιτάρουμε κι άλλο το κοινό; 

Ήδη είμαστε μία άρρωστη κοινωνία. Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης έπραξε ορθά που κάλεσε τις Αρχές αλλά το video δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία επίδειξη των αγαθών προθέσεών του. Εξάλλου όπως σωστά έχει πράξει ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ, έχει ζητήσει ήδη εξηγήσεις από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά ζητεί, με αφορμή το βίντεο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις εξηγήσεις είναι πιθανό να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συγκεκριμένων αστυνομικών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved