facebook Η καθιερωμένη «απειλή» του χιονιά κατά τη διάρκεια του ελληνικού χειμώνα

Το πιθανό σκωτσέζικο ντους του φετινού χειμώνα βρίσκει πάντα αντίθετη την ελληνική μίρλα. 

«Χιόνια, χιόνια παντού» αλλά έξω έχει λιακάδα. Σε πρώτη ανάγνωση, χειμώνα έχουμε γιατί μας κάνει εντύπωση που θα πέσει η θερμοκρασία; Βέβαια, αν παρακολουθήσει κανείς ένα δελτίο καιρoύ του Σάκη Αρναούτογλου ή του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι θυμίζουν «στοιχηματικές» εκπομπές που σε πηγαίνουν μονίμως κουβά.

«Καλυφθείτε, έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο» διαβάζουμε και τελικά έρχεται ένα διήμερο που οριακά δεν αγγίζουμε το μπουφάν και σκουφί λόγω της καλοκαιρίας.

 

 

Το επικό σχόλιο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο «με τόσα χιόνια φέτος που έχετε προβλέψει ΑΣΠΡΙΣΑΜΕ. Ούτε μία άσπρη μέρα» ίσως να περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει με την πρόγνωση του ελληνικού καιρού.

Το ότι θα έχουμε προγνώσεις για χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες είναι πάντα στο πρόγραμμα αυτή την εποχή, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε χειμώνα. Κρατήστε το αυτό, γιατί κάποιοι δείχνουν να μην το έχουν καταλάβει.

 

Γιατί τόση γκρίνια με τα κρύα;

Αυτές οι μέρες θυμίζουν λίγο πολύ την κατάσταση την καυτή περίοδο του καλοκαιριού. Τότε που από την μία χαιρόμαστε που έχει ζέστη και φεύγουμε για παραλία, αλλά θα γκρινιάξουμε που έχει καύσωνα. Στη χώρα της υπερβολής και της μίρλας, δεν είμαστε ευχαριστημένοι ποτέ και με τίποτα. Ούτε με τη ζέστη, ούτε με τη λιγότερη ζέστη. Ούτε με την άπνοια, ούτε με τα μελτέμια. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με το κρύο που δεν έχουμε.

Ξεχνάτε τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Αττική με τα χιόνια και την Αττική Οδό;

Αν μπορούσαμε να κάνουμε παραγγελιά στον καιρό θα ενδεχομένως να του ζητούσαμε να έχει αεράκι, αλλά να μην κάνει και τόσο κρύο προκειμένου να μην καίμε τόσο πετρέλαιο στο σπίτι. Να κάνει κρύο μεσοβδόμαδα, αλλά το Σαββατοκύριακο μην ακουστεί τίποτα για χιόνια ή βροχή, προκειμένου να βγούμε έξω και να βολτάρουμε.

Χειμώνα έχουμε, ξυπνήστε. Προφανώς και θα έχουμε ειδήσεις για χιόνια και κρύα, οπότε αφήστε την μίρλα και την ξινίλα, σταματήστε να τα βάζετε με τον Αρναούτογλου και τον Μαρουσάκη και πάρτε κάνα μπουφάν. Ακόμα και αν τελικά δεν το χρειαστείτε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved