Assosiated Press Τι εννοείτε πως τα αγγλικά δεν είναι η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ;

 Νιώσαμε λίγο περίεργα, σαν την μέρα που μάθαμε ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης ένα πράγμα.

Μπορεί να διαφέρουν στην προφορά, παρόλα αυτά η χρήση τους είναι σχεδόν η ίδια. Ποιος να το περίμενε ότι τα αγγλικά δεν θεωρούνται ως επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Νιώθεις και εσύ ότι υπάρχει κάτι λάθος στην παραπάνω πρόταση; Και όμως, δεν είναι. 

Σαν το «τραλαλά» του άρχοντα Kraznys όταν είδε πως η Daenerys Targaryen καταλαβαίνει τη γλώσσα του, που για ολόκληρα επεισόδια την «στόλιζε».

 

 

Σε πρώτη φάση και εμείς το ίδιο νιώσαμε, όπως τότε που μάθαμε ότι στη ζυγαριά δεν μετράμε το βάρος αλλά την μάζα του σώματος. Βέβαια αυτό δεν μας εμποδίζει μέχρι και σήμερα να λέμε «πόσο βαρύς είσαι;» και όχι «πόση μάζα έχεις;». Ίσως αυτό να ισχύει και με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που είναι το σωστό, και όχι την Αμερική σκέτο.

Πρόσφατα οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει μπιφ με τους Άγγλους για τον πιο αστείο λόγο.

Αν δεν είναι τα αγγλικά τότε ποια είναι;

To ότι οι ΗΠΑ είναι χωρισμένες σε 50 διαφορετικές πολιτείες, είναι ίσως και η αιτία που η αγγλική δεν θεωρείται η επίσημη γλώσσα τους. Και ο λόγος είναι ότι στις 32 από τις 50 συνολικά την έχουν αναγνωρίσει ως επίσημη γλώσσα σε τοπικό επίπεδο.

Αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι η αμερικανική ήπειρος αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολυπολιτισμικό μέρος, καθώς εγκαταστάθηκαν πολλοί πολιτισμοί μέχρι να αποκτήσει την εικόνα που έχει σήμερα, δικαιολογεί την ποικιλία στις γλώσσες. Τα αγγλικά άρχισαν να εδραιώνονται ως κυρίαρχη γλώσσα στις αποικίες των ΗΠΑ περίπου στις αρχές του 18ου αιώνα, υπήρχαν ακόμη σημαντικά τμήματα του πληθυσμού που μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα, όπως γερμανικά, ολλανδικά, γαλλικά, ιταλικά και άλλα.

Γιατί τα αγγλικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα του κόσμου

Οπότε δεν είναι μία η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, ωστόσο, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποτελεί την κυρίαρχη στις περισσότερες εκ των Πολιτειών της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved