Στην Κροατία παίρνεις σπίτι με 13 cents

Αν δώσεις ολόκληρο ευρώ παίρνεις και πισίνα που λέει ο λόγος. Υπάρχει μια προϋπόθεση-παγίδα όμως.

Την ώρα που στην Ελλάδα τα νοίκια έχουν «ξεφύγει» ενώ όταν εμφανίζονται ευκαιρίες, εξαφανίζονται αμέσως, αρκετά χιλιόμετρα δυτικά από την Ελλάδα μια μικρή πόλη, Λεγκράντ, προσφέρει την δυνατότητα σε ανθρώπους να αποκτήσουν ολόκληρη κατοικία στο όνομά τους έναντι μόλις 13 cents.

Γιατί γίνεται όλο και πιο δύσκολο να νοικιάσουμε σπίτι;

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, δίνεις ένα ευρώ και παίρνεις πίσω 87 cents ρέστα που λέει ο λόγος. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται γεωγραφικά στην βόρεια Κροατία και πριμοδοτεί κόσμο να έρθει και να εγκατασταθεί στην περιοχή.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από το 2018 και όπως φαίνεται, κεντρίζει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε θέλει να κάνει μια νέα αρχή. Ποιος να το περίμενε ότι εκείνη η σκηνή στο φιλμ, Eurotrip με την -υπερβολική- ισοτιμία δολαρίου και σλοβάκικου νομίσματος, θα έβγαινε αληθινή μια μέρα. Σύμφωνα με την ταινία, μπορούσες να ανοίξεις δικό σου ξενοδοχείο με μόλις 5 cents.

 

 

Ποια είναι η «παγίδα»;

Μπροστά σε τέτοιες ευκαιρίες όλοι είναι σκεπτικοί, καθώς σκέφτονται ορθά «πώς γίνεται να πωλείται σπίτι τόσο φθηνά;». Για να μπορέσεις να πάρεις σπίτι στο Λεγκράντ πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

-Κάτω από 45 ετών
-Σε έγγαμη σχέση ή σχέση εκτός γάμου
-Κανένα ποινικό μητρώο
-Δεν πρέπει να διαθέτει άλλο ακίνητο
-Δέσμευση ότι θα παραμείνει κάτοικος της πόλης για τουλάχιστον 15 χρόνια

 

 

Τώρα που έμαθες τις προϋποθέσεις τι λες; Θα έπαιρνες σπίτι στο Λεγκράντ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved