«27! Είμαι 27 χρονών»: Μια ατάκα, ολόκληρη η τηλεθέαση

Το Famagusta δεν άργησε να μπει στις καρδιές των Ελλήνων τηλεθεατών.

Ποιος είπε ότι η ελληνική τηλεόραση δεν έχει τον τρόπο της να ελκύει ακόμα το κοινό της; Αν μπορεί το ευαίσθητο θέμα της σειράς -στην προκειμένη περίπτωση την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το 1974- να συνδυαστεί με ένα καλογραμμένο σενάριο και εξαιρετική σκηνοθεσία, τότε η επιτυχία είναι βέβαιη.

Έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την «τρέλα» που επικρατεί με την νέα σειρά του Mega, Famagusta, μια ιστορία αγάπης με φόντο τα τραγικά γεγονότα του 1974 και την εισβολή του «Αττίλα» στην Αμμόχωστο.

 

 

Το ελληνικό (πρώην) Twitter και νυν Χ αποθεώνει την ιστορία, τις ερμηνείες αλλά και τις ατάκες των πρωταγωνιστών, με εκείνη της ηθοποιού, Δέσποινας Μπεμπεδέλη « 27! Είμαι 27 χρονών! Όσο ήμουν όταν έγινε η εισβολή!» να ξεχωρίζει. 

 

Τελικά τι θα πει Famagusta

Το ζεύγος Σέκκερη, Ανδρέας και Χριστίνα, έχουν επιζήσει από την εισβολή των Τούρκων στην Αμμόχωστο και 50 χρόνια μετά έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά. Όσα χρόνια και αν περάσουν όμως, δεν περνά ποτέ από το μυαλό τους τα όσα έζησαν την μέρα της εισβολής, μια μέρα στην οποία εκτός από το σπίτι τους, έχασαν και το πρωτότοκο, τότε, παιδί τους. Μισό αιώνα μετά, και η οικογένεια Σέκκερη ακόμα ζει με τη  ελπίδα ότι ο γιος τους κατάφερε να επιζήσει.

 

 

Την ίδια στιγμή, ο Μάικλ -μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς- , επιστρέφει στην Κύπρο για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την τούρκικη εισβολή και η έρευνα θα τον φέρει κοντά με την μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και σύντομα θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται πράγματα.

Όλα οδηγούν στην Αμμόχωστο, δηλαδή Famagusta, που στα λατινικά σημαίνει η πόλη χωμένη στην άμμο.

 

 

Τη σειρά Famagusta υπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved