Ο Γιώργος Νταλάρας είπε τα σωστά πράγματα στους λάθος ανθρώπους

Η δημοσιογραφία νοσεί αλλά δε θα κάνουμε και λαϊκό ήρωα τον Γιώργο Νταλάρα διότι “χτύπησε το σαμάρι για να το ακούσει ο γάιδαρος”.

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα νοσεί. Είναι βαριά άρρωστη. Βρίσκεται στον πάτο αναφορικά με την αξιοπιστία της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 108η θέση παγκοσμίως. Δεν μπορεί όλοι να μας πολεμάνε. Κάτι γίνεται λάθος εδώ. Ο κόσμος δικαίως έχει γυρίσει την πλάτη στη δημοσιογραφία του τόπου και η ελληνική δημοσιογραφία αποτελεί ανέκδοτο όπως ο “Αλβανός τουρίστας στα 90s”.

Ωστόσο η λύση δεν είναι να ξεφτιλίζεις τον ρεπόρτερ που μετά βίας ο μισθός του φτάνει για τα βασικά. Και πολλές φορές δεν είναι αρκετός ούτε γι’ αυτά. Σημασία έχει να κάνει κριτική στην εξουσία και σε αυτός που κρατάνε το μαχαίρι και το καρπούζι.

 

 

Ο Γιώργος Νταλάρας είπε τα σωστά αλλά στους λάθους ανθρώπους. 

Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν εκνευρισμένος από τη στιγμή που βγήκε από το studio. Ο τρόπος του ήταν ειρωνικός και είχε αυτό το τουπέ που θεωρεί ότι το έχει κερδίσει μέσω της πορείας του, αλλά δείχνει πολλά σε προσωπικό επίπεδο. Κάποιος ψυχολόγος θα το ονόμαζε “κόμπλεξ”. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν είχε καθόλου άδικο σε αυτό που είπε στους ρεπόρτερ που τον περίμεναν για μία δήλωση. Και ο δικαιολογημένος θυμός που έχει ο κόσμος απέναντι στα ΜΜΕ βοήθησαν ώστε να γίνει viral και ο ήρωας του τελευταίου 24ώρου. Εξάλλου τόσο κρατάει ο θυμός και η αποθέωση. Όσο ένα story στο Instagram.

Ωστόσο είναι αυτό που λένε στο χωριό μου “μέχρι εκεί που σε παίρνει”. Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν εκνευρισμένος με τους ρεπόρτερ αλλά δε θεωρεί ντροπή να βγαίνει στις ίδιες εκπομπές καλόπιστης κριτικής (κουτσομπολίστικες δηλαδή) για να διαφημίσει τη δουλειά του. Ούτε να λέει την αποψούλα του για μπιφτέκια και λουκάνικα κατηγορώντας (δικαίως για εμάς) άλλους συναδέλφους τους. 

 

 

Η δημοσιογραφία νοσεί αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι ευθύνονται. Ο Γιώργος Νταλάρας ουδέποτε τους κατονόμασε. Ξέσπασε με ύφος απέναντι στον αδύναμο αλλά με τους καναλάρχες δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία. 

Αλήθεια, πού είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στο σύστημα που σφίγγει όλο και περισσότερο τη θηλιά του στην κοινωνία; Α ξέχασα έχει να διαφημίσει μπιφτέκια όπως ανέφερε ο κύριος Νταλάρας. Γιώργο Νταλάρα, η δημοσιογραφία είναι βαριά άρρωστη αλλά αυτά που βλέπει ο κόσμος στους τηλεοπτικούς δέκτες του δεν είναι μοναδική ευθύνη -μόνο- των δημοσιογράφων.

Έξυπνος άνθρωπος είστε και γνωρίζετε ποια είναι η κατάσταση. Και το γιατί πουλάει η ίντριγκα και το γιατί κάποιοι διαφημίζουν μπιφτέκια, όπως και τον λόγο που κάποιοι παίρνουν επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τη συνάδελφό σας, Σοφία Αρβανίτη. 

Και σε μια τελική δε ζούμε στα 90s για να ασχολούμαστε με τις κόντρες των celebrities και του εκάστοτε Νταλάρα. Έχουμε να ασχοληθούμε και με μια ακρίβεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved