Assosiated Press H Ισλανδία θυμίζει Μόρντορ και αυτό είναι από μόνο του τρομακτικό

Για άλλη μια φορά η κατάσταση στην πόλη Γκρίνταβικ μας θυμίζει πόσο μικροί είμαστε.

Τι και αν απέχουμε πολλά χιλιόμετρα από το σημείο των ηφαιστειακών εκρήξεων στην Ισλανδία, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι εικόνες που έρχονται στο φως δεν προκαλούν μούδιασμα. Η λάβα που ρέει ανάμεσα στα σπίτια της πόλης Γκρίνταβικ μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ρέικανες είναι μια εικόνα Αποκάλυψης, που μόνο σε ταινίες πιστεύαμε ότι θα συμβεί. Δυστυχώς, όμως, μπορούν να συμβούν και στην πραγματική ζωή.

 

 

Δεν πάει καιρός, άλλωστε, από τότε που είδαμε την Γη να κόβεται στα δύο στη συγκεκριμένη περιοχή, σαν να ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει κάποιο μυθικό τέρας από τα άδυτα του κόσμου για να εμφανιστεί μπροστά στους κατοίκους της ισλανδικής πόλης. Μπορεί να μην βγήκε κάποιος Γκοτζίλα, ωστόσο, η καταστροφή ήταν θέμα χρόνου να έρθει στις πόρτες τους.

Η νεότερη έκρηξη του ηφαιστείου ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί και ούτε καν τα φράγματα που έχτισαν οι Αρχές για να περιοριστεί η λάβα δεν έχουν απομείνει. Όταν ακούμε ότι oι κάτοικοι της πόλης απομακρύνονται από τις εστίες τους και δεν ξέρουν αν θα τις ξαναδούν, μας δημιουργεί μια άσχημη αίσθηση και φαγούρα.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στις φωτογραφίες της πόλης Γκρίνταβικ, δεν θα αντικρίσει ανθρώπινο αστικό κέντρο αλλά κάτι κοντά στο Βουνό του Χαμού από τις ιστορίες του Τόλκιν. Και αυτό από μόνο του τρομάζει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved