Intime «Θα τα βγάλω φέτος πέρα;»:  Η δήλωση-φόβος του Έλληνα πολίτη

Το γεγονός πως η υγεία δεν βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά ως κοινωνία.

Τι θέλουμε να μας φέρει το 2024; Υγεία, ευτυχία, χαρούμενες στιγμές με την οικογένειά μας, καθαρό μυαλό και το τέλος του έτους να μας βρει γεμάτους με όμορφα συναισθήματα και αγκαλιά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ωστόσο αυτό είναι ένα σενάριο που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι και βρίσκονται στην καθημερινότητα που μας τσακίζει. Ο Έλληνας της σύγχρονης εποχής δεν βλέπει φως στο τούνελ. Δεν κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα, παρά μόνο κοιτάει πως θα τα βγάλει πέρα το επόμενο 24ώρο. Αυτό δεν είναι δείγμα κοινωνίας που ευημερεί και θέλει να προοδεύσει. Είναι δείγμα κοινωνίας που νοσεί.

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης έρχεται στο προσκήνιο μέσω της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco. Εκεί, μεταξύ άλλων, οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις για το πώς βλέπουν να εξελίσσεται η κατάσταση με το εισόδημά τους και το βιοτικό τους επίπεδο το 2024. Απαντώντας στο ερώτημα τι φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες, το 42% απαντά ότι είναι το οικονομικό, το «να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα», το 24% ανησυχεί περισσότερο για τα προβλήματα υγείας και το 16% να πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Το 13% απαντά ότι το ανησυχεί η επέκταση των πολέμων και το 4% οι ανατροπές στην προσωπική ζωή.

Σε πρώτο πλάνο το οικονομικό για ακόμη μία χρονιά. Μπορείς να κατηγορήσεις τον κόσμο γι’ αυτή την κατάσταση; Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο “όχι”. Το χρήμα κάνει τον κόσμο να γυρίζει και είναι απαραίτητο. Δε μιλάμε πλέον για πολυτέλειες αλλά για μία κατάσταση επιβίωσης. Το 24% των ερωτηθέντων ανησυχεί περισσότερο για τα προβλήματα υγείας και σε μία κοινωνία που ευημερεί αυτή θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα. Έχουμε πολλά βήματα να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στην ευτυχία. Ας ξεκινήσουμε ως Πολιτεία από τα βασικά. Υγεία και εξάλειψη της φτώχειας. Αν θέλουμε να λεγόμαστε χώρα που πιστεύει στην πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved