associated press  Ricky Gervais: Η “τέχνη” του να σνομπάρεις αυτό που κερδίζεις

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει το βραβείο “Χρυσή Σφαίρα” και δίχασε ξανά το κοινό.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ricky Gervais έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κατακτά το βραβείο “Χρυσή Σφαίρα” για την κατηγορία “stand-up”, μία κατηγορία που προστέθηκε μόλις φέτος. «Είναι η πρώτη φορά που οι stand-up κωμικοί αναγνωρίζονται σε μεγάλη επίδειξη βραβείων», ανέφερε ο κωμικός και παραγωγός, Jim Gaffigan κατά την παρουσίαση του βραβείου. Ο Ricky Gervais κατάφερε να ξεχωρίσει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία που περιελάμβανε τον Trevor Noah, τον Chris Rock, την Amy Schumer, τη Sarah Silverman και τη Wanda Sykes.

Ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση είναι η απουσία του Gervais από την εκδήλωση. Ίσως ο λόγος να ήταν πως δεν πίστευε ότι θα κερδίσει το βραβείο. «Είμαι υποψήφιος για άλλη μια Χρυσή Σφαίρα απόψε. Αυτή τη φορά για το σπέσιαλ μου στο Netflix #Armageddon. Δε θα νικήσει, αλλά είναι ωραίο να είσαι ακόμα εκεί πάνω, κρατώντας τη σημαία», έγραψε στο Twitter λίγο πριν τον διαψεύσει η ιστορία. Ο Ricky έχει τα θέματά του. Εδώ που τα λέμε, δεν έχει ακούσει λίγα. Είναι λογικό να στραβώνει με τους επικριτές του και τους ένθερμους οπαδούς της πολιτικής ορθότητας που δε χάνουν την ευκαιρία να πετάξουν τα βέλη τους. “Δημιούργησε ένα “τέρας” και πάντα εσύ θα φαίνεσαι ο καλός της ιστορίας”, είναι το μότο της νέας εποχής. Ωστόσο ο Ricky έχει δώσει κι αυτός τα δικαιώματά του. Είναι έξυπνος άνθρωπος και μπορεί να καταλάβει τους λόγους που κάποιοι θίγονται από τη σάτιρά του. Το να σατιρίσεις τον δυνατό έχει νόημα, το να σατιρίσεις, να μειώσεις τον αδύναμο, τότε κανείς δεν το εκτιμά. Όπως συνέβη στην περίπτωση της stand-up κωμωδίας Armageddon στο Netflix, που του χάρισε την Χρυσή Σφαίρα.

 

 

Στην ειδική εκπομπή για παιδιά με καρκίνο ο Ricky δημιούργησε διαμάχη για το αστείο του “για φαλακρούς” ασθενείς. Το αστείο πυροδότησε μια αίτηση από το Change.org ζητώντας από το Netflix να αφαιρέσει το κομμάτι από την εκπομπή. Ο ηθοποιός αποκάλεσε τους διαδηλωτές «ταραχοποιούς» που είναι «ψεύτικα» προσβεβλημένοι.

Νιώσαμε περίεργα που είδαμε το ντουέτο των Suits με παπιγιόν

Αυτός είναι λόγος για να σνομπάρει τα βραβεία και να μην βρεθεί στο Beverly Hilton; Ή μήπως πίστευε πως δεν υπήρξε νόημα να δώσει το παρών εφόσον δεν κατακτήσει τη Χρυσή Σφαίρα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, Ricky Gervais είσαι φάουλ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved