Όλοι χαρήκαμε για τις Χρυσές Σφαίρες του Christopher Nolan

Πέρα από την ελληνικό «βραβείο» του Γιώργου Λάνθιμου, το Oppenheimer ήταν ο πραγματικός θριαμβευτής στα Golden Globe Awards 2024.

Είχαμε γράψει την ημέρα που έβγαιναν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2024 ότι η συγκεκριμένη βραδιά θα ήταν ένα «Succession Story» δηλώνοντας σίγουροι για την επιτυχία του τηλεοπτικού Succession. Το αποτέλεσμα; Τα κορυφαία τηλεοπτικά βραβεία της τελετής κατέληξαν στην εκπληκτική σειρά του HBO.

Εδώ που τα λέμε, ωστόσο, δεν υπήρχαν και δυνατοί αντίζηλοι για να κλέψουν την δόξα από τον αδερφό του Macaulay Culkin και της υπόλοιπης φαμίλιας.

Γιατί ο Kieran Culkin δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον αδερφό του;

 

Στα του σινεμά βέβαια, τα πράγματα είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Περισσότερο για να δούμε ποιο εκ των φαβορί θα επικρατήσει στις περισσότερες κατηγορίες. Και τελικά, ήρθε το Oppenheimer, το βιογραφικό φιλμ του Christopher Nolan για τον «Πατέρα της Ατομικής Βόμβας» να σαρώσει.

Οι Χρυσές Σφαίρες Α' και Β’ Αντρικού Ρόλου πήγαν στους Cillian Murphy και Robert Downey Jr. για τις εκπληκτικές ερμηνείες τους ως J. Robert Oppenheimer και Lewis Strauss αντίστοιχα, ενώ τα βραβεία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και Σκηνοθεσίας, κατέληξαν στον κατά τεκμήριο κορυφαίο σκηνοθέτη της εποχής.

 

 

Κάποτε έλεγαν ότι οι Χρυσές Σφαίρες είναι οι προάγγελοι των Όσκαρ, ωστόσο, με τον τρόπο που έχει χειρίζεται η Ακαδημία Κινηματογράφου την τελετή κάθε χρόνο, τα σνομπαρίσματα σε ταινίες και ερμηνείες σε βαθμό που προκαλούν, έχουν μεγαλώσει το hype των Golden Globe Awards και δεν αποτελεί υπερβολή ότι η κατάκτηση μιας Χρυσής Σφαίρας πλέον έχει μεγαλύτερη ισχύ και από το ίδιο το Όσκαρ. 

Δείτε εδώ τι σνομπάρισμα έκανε η Ακαδημία στον Oppenheimer.

Αλλά αυτό είναι δεδομένο ότι λίγο νοιάζει τον Christopher Nolan. Έναν τύπο που έχει δείξει ότι γυρίζει ταινίες με δικό του, αυθεντικό τρόπο, δεν χρησιμοποιεί CGI και άλλα τεχνολογικά «στηρίγματα», βρίσκει πάντα έναν μοναδικό τρόπο να αφηγηθεί την ιστορία του και το αποτέλεσμα είναι πάντα ξεχωριστό.

Ακόμα και αν το Oppenheimer ήταν η λιγότερο «Νόλαν» ταινία του τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάθε λόγο να τον παραδεχτούμε για ό,τι έχει δημιουργήσει στον κινηματογράφο μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι από δική του έμπνευση κατάφερε να κάνει έναν χαρακτήρα από κόμικ να φύγει με Όσκαρ (σ.σ. Heath Ledger ως Joker στο Dark Knight), ενώ έκανε ένα βιογραφικό φιλμ να σπάσει κάθε ρεκόρ εισπράξεων. 

 

 

Αν δεν ήταν το όνομά του πίσω από την σκηνοθεσία, είναι δεδομένο ότι το Oppenheimer δεν θα είχε την ίδια αίγλη που απολαμβάνει σήμερα. Για να δούμε και την βραδιά των Όσκαρ, τι σκορ θα πιάσει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved