Όταν η επιστημονική φαντασία γίνεται φωτογράφηση μόδας

Εμείς χειροκροτάμε την Gucci.

Ο οίκος Gucci αποτελεί συνώνυμο της ακριβής και εξεζητημένης μόδας τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρη την υφήλιο. Τα πανάκριβα ρούχα του είναι κατά κάποιο τρόπο μια τρανή επιβεβαίωση υψηλής κοινωνικής θέσης και status. Μας αρέσει δε μας αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια καλώς ή κακώς, και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το πόσο επιφανειακοί είμαστε οι άνθρωποι πολύ συχνά –άλλωστε δε φταίνε οι μόδιστροι για αυτό.

Από τα loft του Μανχάταν μέχρι τις φτωχογειτονιές της Ατλάντα, από γιάπηδες μέχρι διάσημους ράπερ (βλέπε Gucci Mane) τα Gucci είναι το κλειδί της γκλαμουριάς. Όταν όμως κάνουν τόσο έξυπνες διαφημιστικές καμπάνιες όσο αυτή που ακολουθεί εμείς χειροκροτάμε.

Παίρνοντας έμπνευση από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας των 50s και των 60s, πριν ακόμα καλά καλά προβληθεί το Star Trek, από εκείνα τα φιλμ με την vintage αισθητική όπου δεινόσαυροι πάλευαν με ρομπότ και εξωγήινοι κατάσκοποι εισχωρούσαν στα σώματα των ανθρώπων, παρέδωσαν πρόσφατα μία φωτογράφηση για τη χειμερινή κολεξιόν τους που μας έκανε να τρίβουμε τα ματάκια μας.

Έχει πλάκα, τελικά, όταν η nerd κουλτούρα που έχει χλευαστεί όσο τίποτα επιστρέφει δριμύτεροι στα σαλόνια της υψηλής μόδας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved