Τελικά στην Ελλάδα δεν πίνουμε τόση μπίρα όσο νομίζουμε

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι εμείς πίνουμε, οι υπόλοιπες χώρες όμως παρα-πίνουν.

Αν διάβαζε αυτή την έρευνα ο Μάκης από το «Ευτυχισμένοι Μαζί» ενδεχομένως να έκανε τα πάντα για να ανεβάσει τον μέσο όρο κατανάλωσης μπίρας στην Ελλάδα ανά κάτοικο.

Λίγο το έχεις να ακούς ότι ανήκεις σε μια χώρα που βρίσκεται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία του συγκεκριμένου «πρωταθλήματος»; Μάλλον η αγαπημένη του ατάκα «Διονύση, πιάσε μια μπίρα», θα γινόταν «φέρε όλο το βαρέλι».

 

 

Πόση μπίρα πίνουμε στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όσο και αν μας αρέσει ο ζύθος, δεν αποδεικνυόμαστε και οι καλύτεροι πελάτες του. Αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγο πιο πάνω από την «ζώνη του υποβιβασμού» με μόλις 43 λίτρα ανά κάτοικο τον χρόνο, λίγο πάνω από τις Τουρκία (13 λ/κ), Μολδαβία (31 λ/κ) και Αλβανία (35 λ/κ).  

Όσον αφορά το βάθρο, σε αυτό βρίσκονται η Πολωνία με 114 λ/κ, η Αυστρία με 126 λ/κ και στην κορυφή η Τσεχία αφού κατά μέσο όρο κάθε κάτοικός της καταναλώνει 135 λίτρα μπίρας ετησίως.

 

 

«Έξοδο στην Ευρώπη»- για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους – κερδίζουν η 4η Γερμανία (111 λ/κ) και η 5η Ρουμανία (107 λ/κ).

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της ευρωπαϊκής μπίρας από την ιστοσελίδα Landgeist παρακάτω:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved