Unsplash Το μέλλον των streaming υπηρεσιών είναι ο αθλητισμός

Το Netflix ετοιμάζεται να μεταδώσει τον πρώτο ζωντανό αγώνα τένις, μεταξύ Ναδάλ και Αλκαράθ.

Αλλαγή πλεύσης ή απλά επέκταση σε κάτι άλλο; Το Netflix, η πιο διάσημη streaming πλατφόρμα παγκοσμίως, μετά τις ταινίες, τις σειρές και τα ντοκιμαντέρ, επεκτείνει τα όριά του και σε άλλα κομμάτια που αφορούν τις συνήθειες των πελατών του.

Η αρχή έγινε με το videogaming, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε μέσω Netflix το αγαπημένο μας, Football Manager. Ήταν όμως αρκετό; Σίγουρα όχι. Ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το νέο μεγάλο πρότζεκτ που λέγεται «live αγώνες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Netflix, η διάσημη streaming υπηρεσία θα μεταδώσει το πρώτο αθλητικό της event, και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση, το οποίο θα είναι ένα παιχνίδι τένις. Και όχι κάνα τυχαίο ματς, αλλά την αναμέτρηση Κάρλος Αλκαράθ εναντίον Ράφα Ναδάλ.

Εμείς έχουμε δει τον Ναδάλ από κοντά και σας περιγράφουμε την εμπειρία.

 

Το event ονομάζεται «The Netflix Slam», θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις 3 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθούν μερικοί ακόμα αγώνες, αλλά οι τενίστες που θα πάρουν μέρος θα γίνουν γνωστοί αργότερα.

Στο Λας Βέγκας έγινε και άλλο ένα σπουδαίο event.

Η αλλαγή αυτή «πολιτικής» του Netflix, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε κανέναν, καθώς ακόμα και οι ανταγωνιστές έχουν κάνει βήματα προς την απόκτηση δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών events, όπως το Amazon Prime και το YouTube της Alphabet που μεταδίδουν ήδη ζωντανά παιχνίδια του National Football League (NFL).

Μπορεί στο μυαλό των περισσότερων, το συγκεκριμένο γεγονός να μην είναι τόσο grande, όπως θα ήταν η απόκτηση δικαιωμάτων ενός τουρνουά ATP ή Grand Slam, ωστόσο και μόνο που έγινε η αρχή, δείχνει ξεκάθαρα προς τα πού στρέφεται το μέλλον των μεγάλων streaming υπηρεσιών.

Για να δούμε...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved