Τι άλλο θα κάνει η Ακαδημία Κινηματογράφου για να απαξιωθεί παραπάνω;

Άφησαν εκτός το Oppenheimer από τα Όσκαρ Ειδικών Εφέ. Ποιο; Το Oppenheimer.

Δεν είναι ότι έγινε ένα «κόψιμο» από την τελική αποστολή ομάδας από το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού, όπως έγινε με τον Μπενζεμά και την Γαλλία, εδώ είναι σαν να αφήνεις εκτός τον Μέσι από την Αργεντινή γιατί δεν κάνει. Πώς αλλιώς να μεταφράσουμε την αναπάντεχη μη συμμετοχή της ταινίας Oppenheimer, σε μια κατηγορία όπου είχε σίγουρο το Χρυσό Αγαλματίδιο; Και μιλάμε προφανώς για Όσκαρ Ειδικών Εφέ.

Oppenheimer: 3+1 μυθιστορίες της βόμβας με αφορμή την ταινία

Μιλάμε για πράγματα ανήκουστα

Σύμφωνα με το Variety η ταινία-έπος του Christopher Nolan, το βιογραφικό φιλμ που έσπασε κάθε ρεκόρ και μάζεψε πάνω από 950 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office, θα διεκδικήσει και άλλα Όσκαρ, αλλά όχι όμως εκείνο των Ειδικών Εφέ.

 

 

Αντ’ αυτού, η Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε κερδίσει και άλλους πόντους μίσους, καθώς όχι μόνο δεν άφησε το φιλμ για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας (για την οποία μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου CGI αλλά ο Nolan έκανε ουσιαστικά ζωντανή αναπαράσταση της βόμβας) να είναι υποψήφια, αλλά θεώρησε ταινίες με πραγματικά απάλευτα CGI να είναι μεταξύ των υποψήφιων.

Δείτε μερικές από αυτές στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Στην Ακαδημία είναι βέβαιο, ότι θα επικαλεστούν το γεγονός ότι η αναπαράσταση της ατομικής βόμβας έγινε περισσότερο με πρακτικά και όχι με CGI, κάτι όμως που αποτελεί πραγματική ντροπή, ειδικά αν σκεφτούμε ότι είναι υποψήφιο το Barbie.

Το hate για την Ακαδημία Κινηματογράφου μόλις μεγάλωσε και επίσης, με πολλούς χρήστες στο πρώην Twitter και νυν Χ, να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα φετινά Όσκαρ.

 

Ο επόμενος γύρος ψηφοφορίας θα γίνει μεταξύ 14-18 Δεκεμβρίου εκεί όπου θα οδηγηθούν στην τελική κατηγορία για τη βραδιά των Όσκαρ 2024. Δείτε στο παρακάτω τιτίβισμα ποιες είναι οι 20 ταινίες που «ξεπέρασαν» το Oppenheimer:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved