ΑΠΕ-ΜΠΕ Γρανάδα-Μπιλμπάο: Εκεί που η ζωή έρχεται πάντα πρώτη

Αγώνας στην La Liga διακόπηκε οριστικά λόγω του θανάτου ενός φιλάθλου στο γήπεδο και στην Ελλάδα θα το περνούσαμε στα ψιλά. Δυστυχώς.

Δεν έχει να κάνει με ποδοσφαιρικό πολιτισμό, αλλά για καθαρή ανθρωπιά. Τι είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου άλλωστε χωρίς ανθρώπους να τον παρακολουθήσουν, πόσο μάλλον να συμμετέχουν σε αυτόν.

Το ότι στην ισπανική La Liga, οι οπαδικές έχθρες βρίσκονται σε νορμάλ επίπεδα, σε σημείο που φίλαθλοι κάθονται άφοβα ανάμεσα στους φανατικούς της αντίπαλης ομάδας με διακριτικά της ομάδας τους και δεν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, το γνωρίζαμε. Όπως ήμασταν σίγουροι ότι πάνω από όλα, σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή και μετά το ίδιο το παιχνίδι, ασχέτως αν είναι επαγγελματικό.

Στη Γρανάδα και συγκεκριμένα στις εξέδρες του «Λος Κάρμενες», κατά τη διάρκεια του αγώνα Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο, κατά τη διάρκεια του 17ου λεπτού ένας φίλαθλος των γηπεδούχων υπέστη καρδιακή ανακοπή, παγώνοντας όλο το γήπεδο. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, ο 70χρονος δεν κατάφερε να επιβιώσει και η είδηση, περίπου 1 ώρα μετά το συμβάν, σκόρπισε θλίψη σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

 

 

Όσον αφορά τον αγώνα; Ποιος νοιάστηκε; «Μια ζωή χάθηκε, θα υπήρχε όρεξη για κάποιον αγώνα;», θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, αλλά θα περίμενε ότι ο αγώνας θα συνεχιζόταν κανονικά. Θα σκεφτόταν άλλωστε πως πέφτουν κροτίδες, ναυτικές φωτοβολίδες, γουρούνες, δακρυγόνα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς στα ελληνικά γήπεδα, και οι διαιτητές απλώς περιμένουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

 

Όχι όμως στην Ισπανία

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η La Liga, το «Παιχνίδι Γρανάδα - Αθλέτικ Μπιλμπάο διακόπηκε μετά τον τραγικό θάνατο ενός φιλάθλου στο Estadio Nuevo los Cármenes.

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του, καθώς και σε όλους τους οπαδούς της Γρανάδα.

Μια νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον».

 

 

Σε ένα μέρος που υπάρχει ξεκάθαρα σεβασμός για τη ζωή, τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Απλά θα πούμε πόσο κρίμα που μας αγγίζει στην καρδιά μια κίνηση ανθρωπιάς, όπως έγινε στο Γρανάδα-Μπιλμπάο, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο να γίνεται.

Για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, ας αποθεώσουμε την Χιρόνα που έριξε 4άρα στην Μπαρτσελόνα και έπιασε κορυφή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved