Ο Έλληνας οδηγός δεν εγκαταλείπει την ΛΕΑ ούτε αν περνάει ασθενοφόρο

Δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, συμβαίνει συνεχώς.

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ή αλλιώς ΛΕΑ. Η διαδρομή με λίγα λόγια στους αυτοκινητοδρόμους και τις Εθνικές Οδούς που πρέπει να την κοιτάμε και να κάνουμε σαν μην υπάρχει σαν επιλογή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει κάποιος ο οποίος βρίσκεται πραγματικά κατάσταση που επιβάλλεται να την χρησιμοποιήσει.

 

 

 

Για τον μέσο Έλληνα οδηγό, ωστόσο, είναι έκτακτη ανάγκη να κόψει δρόμο από την κίνηση για αυτό και τη χρησιμοποιεί κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε καν αν από πίσω του περνάει ασθενοφόρο που έχει ανάψει μάλιστα τα φώτα.

Και αν θεωρείτε ότι υπερβάλουμε, δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

 

Φαίνεται πως όταν μπαίνεις Αττική Οδό και έχει κίνηση, δεν πρέπει να κινείται κανένας, ούτε καν τα ασθενοφόρα.  Η παραπάνω εικόνα στο βίντεο προκαλεί θλίψη και ντροπή, όχι μόνο για την έλλειψη σεβασμού προς την χρήση της ΛΕΑ, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα πραγματικά επείγον περιστατικό και κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό.

Στα πόσα θύματα θα μάθουμε να σεβόμαστε τη ΛΕΑ

Διότι κακά τα ψέματα, η εικόνα ενός ασθενοφόρου που έχει ανάψει την σειρήνα και τα φώτα, προκειμένου να περάσει γρήγορα για να πάει εκτάκτως στο σημείο του ατυχήματος ή του νοσοκομείου, και στους μπροστινούς να μην καίγεται καρφί περιμένοντας απλώς να ανοίξει το πράσινο, είναι μια κατάσταση που διαιωνίζεται στην καθημερινότητά μας. Δυστυχώς πάντα υπάρχει εκείνος που δεν θα κάνει πέρα, στρίβοντας το τιμόνι και πατώντας ελαφρά το γκάζι για να περάσει το όχημα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι αυτοί που κάθονται στην ΛΕΑ ή που δεν κάνουν πέρα για το ασθενοφόρο, είναι οι ίδιοι που μπορεί να είναι μέσα στο ασθενοφόρο και θα «γκρινιάζουν» που υπόλοιποι δεν θα ευαισθητοποιηθούν για να τον αφήσουν να περάσει.  

Εδώ η ΛΕΑ είχε μπλοκάρει όταν γινόταν η πυρκαγιά στο Μάτι και δεν περνούσαν τα πυροσβεστικά, σε μια απλή καθημερινή συνθήκη με ένα ασθενοφόρο δεν θα γέμιζε; Δυστυχώς αυτοί είμαστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved