Χειροκροτούμε τα δύο ελληνικά φρούτα που βρίσκονται στα κορυφαία του κόσμου

Λοιπόν, δεν εξάγουμε μόνο κορυφαίο πολιτισμό, αλλά και τα κορυφαία φρούτα στον κόσμο και αυτό φαίνεται στις διακρίσεις.

Και μπορεί εσύ που μέχρι σήμερα να παίρνεις ροδάκινα από τη Νάουσα και να το θεωρείς κάτι απλό και ίσως αμελητέο να που όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πλέον έχεις κάθε λόγο να βλέπεις τα ροδάκινα και τα μανταρίνια διαφορετικά, αφού έχουν ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μην τα λέμε εμείς, αλλά δούμε τα πράγματα πρακτικά. Ο κατάλογος του Tasteatlas με τα 84 κορυφαία φρούτα στον κόσμο και ανάμεσά τους, την πρωτιά της σχετικής λίστας κατέχουν τα ροδάκινα Νάουσας ενώ την ίδια στιγμή στην κορυφαία δεκάδα βρίσκονται και τα μανταρίνια Χίου. Πολύ ωραία τα μανταρίνια Χίου να επισημάνουμε εμείς, διότι εκτιμάμε τα αρωματικά εσπεριδοειδή.

 

 

Το Τaste Atlas αναφέρει σχετικά:

1. Ροδάκινα Νάουσας: Ποικιλίες όπως May Crest, Spring Crest και Red Haven αναπτύσσονται στην  Κεντρική Μακεδονία. Oι άριστες καιρικές και εδαφικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη συστηματική καλλιέργεια τα έκαναν τα πιο δημοφιλή φρούτα στην Ελλάδα. Συγκομίζονται όταν ωριμάσουν και ελέγχονται αμέσως και συσκευάζονται για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Λόγω του πλούσιου αρώματος και της γλυκιάς τους γεύσης, είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από τους καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και όχι μόνο, ιδιαίτερα στις αγορές της Ευρώπης και της Αραβικής Χερσονήσου, όπου πωλούνται από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Έξι σοκολάτες που αγαπήσαμε από παιδιά και συνεχίζουμε να τρώμε

2. Μανταρίνια Χίου: Το μέγεθος και η ποιότητα του καρπού και η υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα μπορούν να αποδοθούν στον εκπληκτικό καιρό, στη μεγάλη έκθεση στον ήλιο και στις ιδιότητες του εδάφους. Έχει τρυφερή, νόστιμη, ελαφρώς πορτοκαλί σάρκα με έντονο άρωμα και αρκετά τραχιά μεμβράνη. Αυτή η ποικιλία μανταρινιών είναι από τις πιο αρωματικές στον κόσμο. Ακόμα και όταν είναι άγουρα, η επιμονή του αρώματος τους θα κάνει τον καθένα να τα λατρέψει με την πρώτη μπουκιά. Περιέργως, το άρωμά τους ξεφεύγει από τους ελαιώνες εσπεριδοειδών, κατακτώντας ολόκληρο το νησί, κάνοντας τη Χίο γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ως μυρωδάτο νησί.

Λένε πως αυτό το φρούτο δεν σε αφήνει να γεράσεις!

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται: 

2. Mangosteen (Νησιά Σούντα)

3. Truskawka Kaszubska (Πολωνία)

4. Deglet Nour (Αλγερία)

5. Lucuma (Νότια Αμερική)

6. Limone di Sorrento (Ιταλία)

8. Wisnia Nadwislanka (Πολωνία)

9. Acai Berries (Νότια Αμερική)

10. Jabuticaba (Βραζιλία)

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved