Καθαρή Εβδομάδα: 7 ημέρες αφιερωμένες σε εκείνους που αγωνίζονται για να είναι οι πόλεις μας καθαρές

Ήταν λίγο πριν το σούρουπο και η πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Παλαιό Φάληρο ήταν γεμάτη από γελαστά πρόσωπα μικρών και μεγάλων, συγκεντρωμένα γύρω από μία Κίτρινη Καρδιά. 

Η πρώτη Κίτρινη Καρδιά της φετινής Καθαρής Εβδομάδας, της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης με την υποστήριξη της Kärcher Greece, άναψε ως το πρώτο συμβολικό «Ευχαριστώ!».

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Kärcher Greece στήριξε την Καθαρή Εβδομάδα με στόχο να τιμήσει όλους όσους κρατούν τις πόλεις μας καθαρές και να αφυπνίσει τους πολίτες ώστε να πουν το δικό τους «Ευχαριστώ!» για το πολύτιμο έργο τους. Άλλωστε, η ευαισθητοποίηση όλων μας είναι βασική προϋπόθεση ώστε να διατηρείται η καθαριότητα για την οποία κάποιοι αγωνίζονται καθημερινά.

Η Kärcher Greece, που μετρά 30 χρόνια παρουσίας την Ελλάδα, υποστηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που προάγουν την ποιότητα της ζωής στη χώρα μας, ιδίως όταν αυτές σχετίζονται με την καθαριότητα. Άλλωστε, η εταιρεία που είναι συνώνυμο της καθαριότητας διαθέτει, μεταξύ άλλων, πλήρη γκάμα μηχανημάτων καθαρισμού κατάλληλων για κάθε επιφάνεια σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους. Και με κάθε Καθαρή Εβδομάδα προσκαλεί όλους εμάς να αφυπνιστούμε και να συμμετέχουμε ενεργά κι έμπρακτα στη δημιουργία ενός κόσμου πιο όμορφου και καθαρού.

 

karcher1

 

Φέτος, η έναρξη της Καθαρής Εβδομάδας σημειώθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με τη φωταγώγηση της Κίτρινης Καρδιάς στο Παλαιό Φάληρο στο πλαίσιο μιας όμορφης γιορτής με παρόντες τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια κα Μαρία Ηλιάκη, την Product & Marketing Director της Kärcher Greece, κα Δώρα Λυκάκη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κο Γιάννη Φωστηρόπουλο. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ακόμα, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παλαιού Φαλήρου κα Μαρία Μιχαλοπούλου και ο Προϊστάμενος Καθαριότητας Δήμου Παλαιού Φαλήρου κος Χρήστος Λυμπερόπουλος, μαζί με πολλούς ενθουσιώδεις πολίτες αλλά και παιδιά από το Τοπικό Σύστημα Προσκόπων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου, καθώς και εκπροσώπους του φορέα Humanity Greece.

 

karcher2

 

Η δεύτερη καρδιά άναψε την επόμενη ημέρα στην Καλαμάτα, με παρόντα τον παρουσιαστή κο Σάββα Πούμπουρα, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κο Θανάση Βασιλόπουλο, εκπροσώπους του Δήμου και το Τοπικό Σύστημα Προσκόπων. Η τρίτη καρδιά φώτισε το Αγρίνιο, με τη συμμετοχή του σεφ Γιώργου Τσούλη, του Δημάρχου Αγρινίου κου Γιώργου Παπαναστασίου και πλήθος κόσμου.

 

karcher4

 

Φέτος, την Καθαρή Εβδομάδα υποστήριξε ενεργά το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το οποίο υλοποίησε ενημερωτικές ενέργειες μέσω των Τοπικών Συστημάτων σε όλη τη χώρα, λέγοντας το δικό τους ευχαριστώ. Για την προσφορά τους αυτή τους αποδόθηκε ως μετάλλιο για το γιλέκο τους μια κίτρινη καρδιά –το σήμα κατατεθέν της δράσης.

Επιπλέον, ο φορέας Humanity Greece, στο πλαίσιο των δράσεων του για την προαγωγή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, μοίρασε το μήνυμα της Καθαρής Εβδομάδας και μέσα από το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο, όπου έχουν αναρτήσει την χαρακτηριστική κίτρινη καρδιά.

Η εταιρία Pet City με όχημα το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων της, ανάρτησε στις βιτρίνες την κίτρινη καρδιά, παρακινώντας τους επισκέπτες των καταστημάτων να συμμετάσχουν, ενώ έχει συντονίσει και ενέργειες προς τους εργαζομένους καθαριότητας που απασχολούνται στην εταιρεία, μέσω συμβολικών πράξεων και δώρων.

Το μήνυμα της δράσης Καθαρή Εβδομάδα υποστήριξαν επιπλέον η Καρυδάκης Media και το DPG Digital Media Group ως χορηγοί επικοινωνίας.

 

karcher5

 

Η αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε καταμέτρησε 227.093 χιλιάδες «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στην ιστοσελίδα της δράσης katharievdomada.gr, μεταφέροντας το μήνυμα της Καθαρής Εβδομάδας σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο όμορφο και καθαρό, με αγάπη προς τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, συνεχίζοντας να λέμε «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved