Getty Images / Michel Setboun Αν ψάχνεις δουλειά, η Ανταρκτική ψάχνει ταχυδρόμο

Και μέσα στα καθήκοντα σου, θα είναι να μετράς και πιγκουίνους.

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς. Κάποιες δουλειές τις κάνεις μόνο και μόνο για την εμπειρία, έτσι δεν είναι; Από τη στιγμή δηλαδή που σε καλύπτει οικονομικά και θα ήθελες να την έχεις στο βιογραφικό σου, σκέφτεσαι «γιατί όχι;». Δεν ξέρουμε αν η παρακάτω σε βάζει σε τέτοιες σκέψεις, αλλά σίγουρα θα είναι εμπειρία.

Το Port Lockroy βρίσκεται στα βορειοδυτικά της ηπείρου της Ανταρκτικής και για την ακρίβεια είναι ένα παγωμένο νησάκι νοητά απέναντι από την Γη του Πυρός – την άκρη της Νοτίου Αμερικής. Και τι κάνει; Προσλαμβάνει ετησίως έναν ταχυδρόμο που είναι απαραίτητος στην περιοχή, παρόλο τον τρελό παγετώνα.

 

 

 

Το νησάκι ονομάζεται Goudier και εκεί στεγάζεται το περίφημο Penguin Post Office, σε ένα κτίσμα -σχεδόν καλύβα δηλαδή- ηλικίας 80 ετών. Το συγκεκριμένο νησί που έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο football, έχει εκατοντάδες πιγκουίνους ως μόνιμους κατοίκους και λειτουργεί και ως φυσιολατρικό μουσείο που το διαχειρίζεται το Antarctic Heritage Fund που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο προσλαμβάνει ταχυδρόμους που έχουν ως κύρια ευθύνη, να μετράνε τους πιγκουίνους του νησιού αλλά και να δίνουν στοιχεία για την πανίδα και την άγρια ζωή, όπως και πληροφορίες που αφορούν το νησί. Οπότε μπορεί να έχεις τον τίτλο του ταχυδρόμου, αλλά κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα.

Το νησί άλλωστε είναι ανοιχτό σε επισκέπτες που θέλουν να δουν τους πιγκουίνους, αλλά προφανώς μέσα στα καθήκοντα είναι να προσέχεις να μην ξεφύγει κάποιος από αυτούς.  Δεν υπάρχει και τόσος χρόνος για χαλάρωση μιας και μπορεί να δουλεύεις μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, χώρια ότι πρέπει να το λέει η καρδούλα σου να επιβιώσεις μέσα στους πάγους. Παρόλα αυτά το Fund έχει δεχτεί τουλάχιστον 2.500 αιτήσεις.

 

pexels pixabay 46235

 

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι να τα πας καλά με τους πιγκουίνους, που σίγουρα δεν θα γουστάρουν τύπους με τους οποίους δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν.

Σε κάθε περίπτωση σίγουρα θα ψάξουν postmaster για την επόμενη χρονιά, οπότε αν θες να δοκιμάσεις την τύχη σου, ρίξε μια ματιά εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved