Assosiated Press Η επόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα είναι εντελώς διαφορετική

Λέτε να συμφώνησε για το Dark Knight 4 και να μην το παραδέχεται;

Το φαινόμενο Νόλαν καλά κρατεί, ακόμα και τόσους μήνες μετά το τέλος της προβολής του Οπενχάιμερ από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Μπορεί η ταινία να ήταν τεράστια σε διάρκεια (πάνω από τρεις ώρες), ενδεχομένως να είχε τη λιγότερη δράση από όλες τις ταινίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα φιλμ που έγραψε ιστορία από όλες τις απόψεις. Τόσο για τις ερμηνείες των συντελεστών (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζρ.και Κίλιαν Μέρφι ακόμα μνημονεύονται, όπως και εκείνοι με την μικρότερη συμμετοχή) όσο, κυρίως, για την μοναδική ατμόσφαιρα που έφτιαξε ο σκηνοθέτης και σε έκανε να πιστεύεις ότι η ατομική βόμβα έσκασε και την ένιωσες.

 

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo Entertainment, ο κατά πολλούς, κορυφαίος σκηνοθέτης στον κόσμο, μίλησε για τα μελλοντικά του πλάνα, αποκαλύπτοντας ότι έχει ήδη επιλέξει το επόμενο πρότζεκτ του.

Αυτό δεν θα έχει να κάνει με την ιστορία, όπως έκανε στα φιλμ Δουνκέρκη και Οπενχάιμερ, αλλά με κάτι λιγότερο «ζοφερό»:

«Το θέμα της νέας μου ταινίας θα είναι πολύ σκοτεινό, σχεδόν μηδενιστικό. Και, ναι, υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που θέλει πολύ να προχωρήσει (σ.σ. μακριά από την ιστορία) και ίσως να κάνει κάτι, ξέρετε, όχι τόσο ζοφερό», δήλωσε ο Νόλαν και ήδη αναρωτιόμαστε τι μπορεί να έχει σκαρφιστεί.

 

AP23194630551936

 

Αν έχει δείξει κάτι η ιστορία, του αρέσει να πιάνει τα αντισυμβατικά πρότζεκτ και να τα παρουσιάζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, σαν να μπορούσαν να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μόνο ο Νόλαν μπορούσε να πιάσει ένα θέμα σαν τα όνειρα (Inception) ή τα ταχυδακτυλουργικά (The Prestige) και να δημιουργήσει, ίσως, δύο από τις κορυφαίες ταινίες στις αρχές των 00’s.

 

 

Πόσο μάλλον το να πλάσει έναν υπερήρωα όπως ο Μπάτμαν με τον δικό του τρόπο, δημιουργώντας νέες σταθερές στην έβδομη τέχνη, όπως την ξεχωριστή σημασία του supervillain στην πλοκή ή ότι μια τριλογία χρειάζεται αρχή, μέση και τέλος.

Το Dark Knight είναι μια τριλογία γεμάτη διδάγματα

Εκτός και αν η επόμενη του ταινία, θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της Dark Knight Trilogy. Από τη στιγμή που είπε ότι θέλει η επόμενη ταινία να είναι σκοτεινή, τότε οι πιθανότητες είναι με τους Μπατμανόφιλους.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved