Assosiated Press Μπορεί να μετρηθεί το sexiness σε έναν άντρα;

Αφού η επιστήμη δικαιολογεί την πρωτιά του Patrick Dempsey, εμείς αναπολούμε τον σέξι Έλληνα που δεν έλαβε ποτέ την αναγνώριση που του άξιζε. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που γούρλωσαν μάτια, όταν άκουσαν ότι ο Patrick Dempsey αναδείχθηκε πιο σέξι άντρας της χρονιάς, ειδικά από τη στιγμή που έπρεπε να διαδεχτεί τον Captain America της καρδιάς μας, Chris Evans

Εμείς πάντως παραδεχτήκαμε τον διαχρονικό πρωταγωνιστή του Grey’s Anatomy.

Όσο παράδοξη και αν θεωρείται η ανάδειξή του ως πιο σέξι άντρας του 2023 από το People, ίσως να μην είναι και τόσο λάθος όσο νομίζει ο κόσμος. Στην HuffPost μάλιστα έκαναν ειδική ανάρτηση για το θέμα, επεξηγώντας τον λόγο που ο Dempsey είναι εν έτει 2023 ο πιο σέξι άντρας στον κόσμο, και όχι για παράδειγμα ο Tom Hardy, ο Paul Mescal ή ο... Απολλώνιος (θα αναφερθούμε παρακάτω στον συγκεκριμένο). 

 

 

Ειδικοί αναφέρουν πως δεν είναι μόνο η εξωτερική εικόνα που μπορεί να κάνει έναν άντρα σέξι, ούτε το βλέμμα, ούτε το σώμα μόνο. Μετράνε μεν, αλλά δεν είναι τα μόνα.

Η Μπλάνκα Κομπ, ειδική στη γλώσσα του σώματος, θεωρεί πως το η σεξουαλικότητα είναι, όπως αναμενόταν, μια καθαρά υποκειμενική έννοια, καθώς «το sexiness έχει να κάνει με το μάτι του θεατή. Για άλλους μπορεί να μετράει το πρόσωπο, για άλλους πάλι το άρωμα».

H ψυχολόγος από τη Φλόριντα, Κέλσεϊ Λάτιμερ, θεωρεί ότι τα γονίδιά μας είναι που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα. «Για παράδειγμα οι καμπύλες στα σώματα των γυναικών είναι παράγοντες που μας ελκύουν περισσότερο όσον αφορά αυτό που βλέπουμε», ενώ τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ελκυστικό και στο σεξουαλικό.

 

 

Ο πρώτος ορισμός αναφέρεται σε κάποιον που έχει αντικειμενικά ένα «ενδιαφέρον παρουσιαστικό» όπως ένα καλογυμνασμένο σώμα, ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με την υποκειμενική γνώμη στην εξωτερική εμφάνιση, που προφανώς είναι το όμορφο πρόσωπο. Με λίγα λόγια όσες θεωρίες και αν κυκλοφορήσουν, το πόσο σέξι είναι άντρας θα είναι πάντα μια υποκειμενική έννοια καθώς δεν υπάρχουν σταθερές σε αυτές τις μετρήσεις. Και σίγουρα αυτό δεν είναι κακό. 

 

Απολλώνιε, αδικείσαι

Αφού τελειώσαμε με τα διαδικαστικά θέματα και τις έρευνες της HuffPost, ας πιάσουμε τώρα τα σημαντικά. Πολλοί αντέδρασαν στην σέξι πρωτιά του Patrick Dempsey με την ατάκα του Ζάχου Δόγκανου «από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;», εμείς πάλι εστιάζουμε στο πόσο άδικοι ήμασταν πριν από μια περίπου 15ετία, με εκείνο το «διαμάντι» που είχε εμφανιστεί στο ξεχασμένο ριάλιτι με τίτλο «Show Sexy».

 

 

Εκείνο τον υπέρτατο τύπο, που με όπλο το «φως το Απολλώνιο», την έφεσή του στα extreme sports, το κινούμενο στήθος, το καπέλο και την ανεμοδαρμένη χαίτη, που έμεινε στην ιστορία ως «Απολλώνιος». Σε μια εποχή που ακόμα διστάζαμε να δούμε το alternative στιλ στα σοβαρά, ο Απολλώνιος από τότε μας μετέδιδε το φως και σήμερα σκεφτόμαστε πόσο δίκιο είχε. Και αν έχουν δίκιο οι κυρίες Κομπ και Λάτιμερ με τις θεωρίες τους, μήπως πρέπει να έχει μια ευκαιρία στη σύγχρονη εποχή; 

Εμείς σαφώς και παραδεχόμαστε τον Patrick Dempsey που μετά από τόσα χρόνια δόξας στο Grey's Anatomy αναδείχτηκε πιο σέξι άντρας, ωστόσο κρίμα δεν είναι ο Απολλώνιος να μην διεκδικήσει το στέμμα του sexiness που του αξίζει; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved