Ο James Blunt σε συμβουλεύει να μην αφιέρωνεις το You're Beautiful

Είμαστε βέβαιοι ότι το έχεις κάνει, ευκαιρία να μην το ξανακάνεις ποτέ. Και ο λόγος του τραγουδιστή του θα σε πείσει.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει ακούσει έστω μία φορά στη ζωή του αυτό το τραγούδι, όπως και επίσης και να μην το έχει αφιερώσει σε κάποια.  «You're Beautiful» έλεγε ο James Blunt και ως εκ τούτου αυτό που μένει στο πρώτο άκουσμα είναι η ερωτική εξομολόγηση του τραγουδιστή στην αγαπημένη του, της μιλάει για τον έρωτά του. Και κάπως έτσι, όλοι άρχιζαν να το αφιερώνουν στο αντικείμενο του θαυμασμού τους και άρχισε να γίνεται μουσική επένδυση σε γάμους και σε βαρύγδουπες ερωτικές εξομολογήσεις, μόνο που τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.

Βέβαια, εμένα πάντα μου φαινόντουσαν περίεργες αυτές οι αφιερώσεις, καθώς είχα ακούσει τους στίχους και παρότι το τραγούδι κυκλοφόρησε όταν πήγαινα -αν δεν κάνω λάθος- πρώτη γυμνασίου με τα βασικά αγγλικά που, ήδη, είχα μάθει καταλάβαινα ότι το τραγούδι απευθυνόταν σε κάποιον ανεκπλήρωτο έρωτα. Πάντοτε αναρωτιόμουν για τον λόγο που γινόντουσαν αυτές ο αφιερώσεις, καθώς σε ερωτικό επίπεδο απευθύνεται σε μία γυναίκα που είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλον. 

Yesterday: Όταν ένα όνειρο έγινε η ωραιότερη μελωδία του 20ού αιώνα

Με τα αγγλικά μου επιπέδου C class αντιλαμβανόμουν ότι «But it's time to face the truth, I will never be with you» ότι μάλλον δεν είναι για να το αφιερώσεις στη σχέση σου. Και παρά το νεαρό της ηλικίας μου, είχα καταλάβει ότι αναφέρεται σε μία αδιέξοδη σχέση. Επίσης, πάντα μου φαινόταν αστείο το video clip, το οποίο ξεκινάει ο τραγουδιστής να γδύνεται μέσα στο κρύο και καταλήγει να κάνει βουτιές στην παγωνιά, μιλώντας για αυτόν τον a priori καταδικασμένο έρωτα. Όπως και να έχει, τα προφανή εξήγησε και ο ίδιος ο τραγουδιστής.

Ειδικότερα, εμφανίστηκε στις 5 Νοεμβρίου στην εκπομπή Sunday Brunch του Channel 4 και άρχισε να λέει ιστορίες για τα τραγούδια του. «Συνήθως προσπαθώ να γράφω τραγούδια για συγκεκριμένες στιγμές. Για παράδειγμα το You're Beautiful είναι προφανώς το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι σε γάμους, παρόλο που πρόκειται για έναν τύπο τέρμα μαστουρωμένο που παρακολουθεί την κοπέλα κάποιου άλλου».

Τέσσερα διάσημα ροκ τραγούδια που οι δημιουργοί τους τα μισούν

Και συνέχισε λέγοντας: «Μια μέρα ήμουν στο μετρό στο Λονδίνο και είδα μια πρώην κοπέλα μου με το νέο της αγόρι. Οι ματιές μας συναντήθηκαν, αλλά απλώς προσπεράσαμε ο ένας τον άλλον, και πήγα σπίτι και έγραψα τους στίχους του You're Beautiful μέσα σε δύο λεπτά. Πήγα να δω τον φίλο μου, τραγουδοποιό Sacha Skarbek στο Λος Άντζελες και με συν-δημιουργό την Amanda Ghost, ολοκληρώσαμε το τραγούδι. Μπορεί να παρουσιάζεται ως ρομαντικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λίγο ανατριχιαστικό. Πρόκειται για έναν τύπο που είναι μαστουρωμένος και παρακολουθεί την κοπέλα κάποιου άλλου στο μετρό. Αλλά όλοι έχουν αυτές τις στιγμές που αναρωτιέσαι... τι θα γινόταν αν είχα πει κάτι;».

Λογικές οι σκέψεις του τραγουδιστή, εξάλλου αυτό απορρέει και από το video clip, που βουτάει στο τέλος μέσα στην παγωνιά. Ουσιαστικά, δείχνει το αδιέξοδο της κατάστασης και σίγουρα όχι κάτι τόσο ρομαντικό, ουσιαστικά υποδηλώνει το μη αμοιβαίο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved