Netflix Τι είναι το ρολόι της Αποκάλυψης που δε θέλουμε να χτυπήσει τα μεσάνυχτα;

Βρίσκεται στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στον κόσμο μας. Ο πόλεμος και η δυστυχία είναι καθημερινότητα στους τίτλους ειδήσεων και η ψυχούλα μας μαυρίζει. Και δεν είναι μόνο το ψυχολογικό κομμάτι, διότι οι επιστήμονες έχουν βρει έναν ακριβή τρόπο μέτρησης ώστε να μας επιβεβαιώσουν πως το καράβι πάει προς τα βράχια. 

 

 

Είναι το ρολόι της Αποκάλυψης και πρόκειται για ένα γιγαντιαίο ρολόι το οποίο μια ομάδα επιστημόνων χρησιμοποιεί για να εκτιμήσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην απόλυτη καταστροφή και στον πυρηνικό αφανισμό. «Φέτος, το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας του Bulletin of the Atomic Scientists μετακινεί τους δείκτες του ρολογιού της Ημέρας της Κρίσεως προς τα εμπρός, κυρίως (αν και όχι αποκλειστικά) λόγω των αυξανόμενων κινδύνων του πολέμου στην Ουκρανία. Το Ρολόι βρίσκεται τώρα στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα - το πιο κοντινό στην παγκόσμια καταστροφή που έχει υπάρξει ποτέ», ανέφερε το δελτίο των επιστημόνων, οι οποίοι νωρίτερα φέτος μετακίνησαν τον δείκτη του ρολογιού δέκα δευτερόλεπτα μπροστά.

Πόσο θα σου κοστίσει μία πλήρης προφύλαξη από πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και η κλιματική κρίση. Αν σκεφτείς ότι ακόμα δεν έχει προστεθεί στο ρολόι ο πόλεμος στη Γάζα. Τι θα συμβεί όταν φτάσαμε στο σημείο 0 και το ρολόι δείξει μεσάνυχτα; «Όταν το ρολόι δείξει στα μεσάνυχτα, θα υπάρξει κάποιου είδους πυρηνική ανταλλαγή ή κάποια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει στιγμιαία την ανθρωπότητα. Ποτέ δεν θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε εκεί και δεν θα το καταλάβουμε και ποτέ αν τελικά φτάσουμε», τόνισε η Rachel Bronson, διευθύνουσα σύμβουλος του Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved