associated press Γιατί δεν πρέπει να γκρινιάζουμε που Instagram και Facebook γίνονται συνδρομητικά

Μας ζητάνε 9.99 ευρώ το μήνα, ωστόσο δεν είναι και τόσο λάθος, αν το καλοσκεφτούμε.

Πριν προλάβεις να πεις ότι “δεν πειράζει, θα τα κλείσω όλα”, πρέπει να μάθεις πως αυτή η νέα επιλογή θα προσφέρεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς η Meta είναι υποχρεωμένη να την κάνει εξαιτίας των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπειτα οφείλεις να ενημερωθείς ότι η συνδρομή είναι προαιρετική και έχει πλεονεκτήματα. 

Ποια είναι αυτά; Το γεγονός πως το νέο πακέτο αφαιρεί εντελώς όλες τις διαφημίσεις και στα δύο κοινωνικά δίκτυα. Όσοι αποφασίσουν να εγγραφούν μέσω browser θα πληρώνουν €9.99 το μήνα, ενώ αν κάποιος εγγραφεί μέσω της iOS ή Android εφαρμογής, η συνδρομή θα ανεβαίνει στα €12.99 ανά μήνα εξαιτίας των τελών που επιβάλλει η Apple και η Google. 

 

 

Η εταιρία του Mark Zuckerberg έχει εδώ και καιρό μπλεξίματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για παράδειγμα, προσπαθώντας να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν έχει κάνει ακόμη διαθέσιμο το νέο κοινωνικό δίκτυο Threads στις χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα, η εταιρεία είχε δεχθεί πρόστιμο 1.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ιρλανδική αρχή Data Protection Commission, επειδή μετέφερε τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών στις ΗΠΑ, παραβιάζοντας έτσι το GDPR. Επομένως, η νέα αυτή συνδρομή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ανησυχιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις πρακτικές της Meta για τη στόχευση διαφημίσεων και τη συλλογή δεδομένων.

Με λίγα λόγια το Facebook και το Instagram σού προσφέρουν μία έξτρα ασφάλεια για τα προσωπικά σου δεδομένα με 9.99 ευρώ το μήνα. Εσύ επιλέγεις τι θα κάνεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved