Tι θέλουμε να δούμε από το Highlander του Henry Cavill

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σεβαστεί ο ηθοποιός.

There can be only one έλεγε το ρητό για τους αθάνατους του Highlander, αλλά κανείς δεν είπε κουβέντα για reboot της ίδιας της σειράς, έτσι δεν είναι; Επίσης το ότι για ασχολείται για άλλη μια φορά με αυτό ο Henry Cavill, δεν θα έπρεπε καν να μας κάνει εντύπωση.

Όμως εδώ και αρκετό καιρό, ο Cavill βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να φέρει ξανά στη μεγάλη οθόνη την ίσως καλύτερη ταινία που πρωταγωνίστησε ο Christopher Lambert ως Connor MacLeod και που απέκτησε τόση δημοσιότητα που στα 90s είδαμε και τηλεοπτική σειρά με τον Adrian Paul στο ρόλο του Duncan MacLeod.

 

 

Τα νέα αρχικά είναι καλά γιατί γνωρίζουμε ότι πίσω από τις κάμερες βρίσκεται ο Chad Staheski που έχει σκηνοθετήσει όλο το franchise του John Wick. Άρα δεν μιλάμε μόνο για εμπειρία αλλά και θεαματικές σκηνές μάχης -που στη συγκεκριμένη περίπτωση γνωρίζουμε ότι τις χρειαζόμαστε. Πρέπει όμως να διαχωριστεί η θέση της ταινίας Highlander με την τηλεοπτική σειρά. Αν θέλετε τη γνώμη μας, το νέο πόνημα του Cavill  πρέπει να ακολουθήσει την οδό της δεύτερης. Αρχικά από τις 4 ταινίες που βγήκαν μόνο η πρώτη ήταν καλή, με τις υπόλοιπες 3 να έχουν σοβαρά σκηνοθετικά και σεναριακά προβλήματα.

Tα λάθη όμως που έγιναν με τις ταινίες δεν έγιναν σίγουρα με την τηλεοπτική σειρά. Αρχικά ήταν καταπληκτικός ο Adrian Paul. Δεύτερον, η σειρά ήταν 10 φορές πιο ατμοσφαιρική από ότι η ταινία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτό το σκοτεινό προφίλ της δεκαετίας του 90 ήταν πολύ της μόδας εκείνη την εποχή,  αλλά στην περίπτωση του Highlander δούλεψε εξαιρετικά. Προσωπικά έχω αναμνήσεις από σκηνές, όπου υπάρχει μόνιμα ομίχλη, 7 ελάχιστος φωτισμός, μακρινά πλάνα που ακούγεται μόνο ο ήχος των σπαθιών. Επίσης για όσους θυμούνται καλά τη σειρά, το κάθε επεισόδιο είχε και μια δόση από ιστορίες ντετέκτιβ. Ο McLeod δεν έβγαζε απλά το σπαθί από την καμπαρντίνα και ετοιμαζόταν να αποκεφαλίσει κάποιον. Προσπαθούσε συνήθως να βοηθήσει κάποιον φίλο που ερχόταν σε επαφή με έναν αθάνατο και που όποιος είχε παίξει ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο σε κάποια άλλη χρονική στιγμή της ζωής του. Ειδικότερα, τα ιστορικά flashback που βλέπαμε από τη ζωή του McLeod, ήταν ίσως από τα καλύτερα πράγματα που έδειχνε η σειρά.

 

 

Οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτού του είδους οι ταινίες, δεν ξεχώρισαν επειδή είχαν μονομαχίες μέχρι θανάτου. Ή τουλάχιστον δεν ξεχώρισαν μόνο για αυτό. Υπήρχε πάντα ένα πάρα πολύ καλά οργανωμένο story από πίσω, που κρατούσε τους θεατές σε κάθε επεισόδιο. Γι’ αυτό άλλωστε και μέχρι σήμερα η σειρά Highlander είναι από τις πιο πετυχημένες.

Καλά θα κάνει να προσέξει ο Henry Cavill γιατί θα παίξει μπάλα με την παιδική μας ηλικία. Για το story δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο, ούτε για την κυκλοφορία. Το γεγονός όμως ότι ο ηθοποιός έχει αφήσει πίσω του το σύμπαν της DC, κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα στο κομμάτι της ενασχόλησής του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved