Eurokinissi «Δεν το χωράει ο νους μας»: Η μόνιμη ατάκα μιας τρομαγμένης χώρας

Βλέποντας το Βόλο και τη Βόρεια Εύβοια να γίνονται ποτάμια μετά την κακοκαιρία Elias, τι άλλο να σχολιάσουμε;

Έχει μείνει κάτι άλλο να πει κανείς, αποτυπώνοντας ό,τι έχει αντικρίσει εδώ και λίγες ώρες, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias; Εικόνες καταστροφής και μιζέρια για μία ακόμα φορά τον τελευταίο μήνα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε «αν ζούμε όντως στο 2023;» ή στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Ο συγκεκριμένος αιώνας πάντως, σίγουρα δεν είναι χρυσός.

 

Πώς ζήσαμε τον ερχομό του Elias στην Αθήνα;

Λίγες μέρες πριν είχαμε τρομάξει από το τοπίο στον Παλαμά και γενικότερα τη Θεσσαλία, και μέχρι πρόσφατα συζητούσαμε καθημερινά το πώς θα μπορέσουν οι άνθρωποι που επλήγησαν να ορθοποδήσουν ξανά. Θα περίμενε κανείς όμως ότι θα μπορούσαμε να είμαστε κάπως καλύτερα προετοιμασμένοι, γνωρίζοντας ότι έρχεται και δεύτερο, ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.

 Ίσως και να μην είναι έτσι και απλά να ελπίζαμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Η ουσία όμως είναι μία και δεν άλλαξε. Πάλι καταστροφές, και ως είθισται, πάλι είπαμε την ίδια ατάκα: «Δεν το χωράει ο νους μας».  

 

 

Να κράξουμε; Τι άλλο έχει μείνει να πούμε; Από πυρκαγιά σε πλημμύρα και από πλημμύρα και πάλι σε πλημμύρα. Τι ακολουθεί; Κλασικά λόγια και υποσχέσεις.

Και μια τρομάρα βλέποντας τους δρόμους της Αθήνας να πλημμυρίζουν.

Ίσως τελικά όντως από θαύμα να ζούμε. Ποιος ξέρει; Ό,τι «δεν το χωράει ο νους μας» πάντως είναι το μόνο βέβαιο, ασχέτως αν είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved