Facebook Ντράπηκε και η ντροπή με την «πιο δύσκολη βόλτα στη ζωή» του Δημήτρη Αντωνίου

Προσπάθησε να κυκλοφορήσει με το αμαξίδιο στο κέντρο της Αθήνας και δυστυχώς δεν πήγε και πολύ καλά αυτό.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ντρεπόμαστε για την ελληνική πρωτεύουσα. Η Αθήνα θα μπορούσε να είναι ένα διαμάντι που θα το θαύμαζε ολόκληρος ο πλανήτης. Ωστόσο οι παθογένειες και η αδιαφορία της Πολιτείας, μας έχουν κάνει να μην αισθανόμαστε περηφάνεια για όλα όσα βιώνουμε καθημερινά. Διότι η Αθήνα δεν είναι μόνο τα ψαγμένα μπαράκια που θα πιεις το ποτό σου και τα νέα εστιατόρια που πρέπει επειγόντως να επισκεφτείς, αλλά και το πόσο συμπεριφερόμαστε τους πολίτες. Σε εκείνους που δεν έχουν όλα τα προνόμια αλλά χρειάζονται τον σεβασμό και τη βοήθειά μας. Όπως ο Δημήτρης Αντωνίου.

Πριν 17 χρόνια, ένα ατύχημα άλλαξε για πάντα τη ζωή του Δημήτρη. Μαθητής λυκείου τότε, ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε έξω από το σχολείο του στη Θεσσαλονίκη και τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το ατύχημα δεν του στέρησε την όρεξη να ζήσει και στο σήμερα είναι ακτιβιστής και συγγραφέας του βιβλίου «Η τέχνη της αισιοδοξίας».

 

 

Για εκείνον το να είσαι ανάπηρος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα μπορεί ενδεχομένως να σου στοιχίσει την ίδια σου τη ζωή. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει βερμπαλισμός σε όλο αυτό, τότε μπορείς να δεις το βίντεο που ανέβασε στα social media του. «Η πιο δύσκολη βόλτα της ζωής μου. Τα πιο επικίνδυνα λεπτά κυκλοφορώντας με το αμαξίδιο μου. Δήμος Αθηναίων και Δήμος Ζωγράφου, είστε απαράδεκτοι!», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδευσε το βίντεο και τα σχόλια έπεσαν βροχή.

 

 

Το βίντεο είναι μία καταγραφή της πραγματικότητας για όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας. Είναι ένα βίντεο ντροπής για την Πολιτεία, τον Δήμο και τους υπεύθυνους που δεν ακούνε τον κόσμο παρά μόνο όταν έρχεται η στιγμή των εκλογών. Η κοινωνία βρίσκεται στο περιθώριο και η ζωή δεν έχει την ίδια αξία για όλους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved