associated press Ο καφές που δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σύμφωνα με μπαρίστα

Δεν είναι μόνο η γεύση αλλά σε περιμένει κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη.

Η πρώτη απόλαυση της ημέρας. Όλα ξεκινούν από μία κούπα ζεστού καφέ. Και πριν προλάβεις ν’ αντιδράσεις, οφείλουμε να σου μιλήσουμε για την ιεροτελεστία του καφέ. Ο πρώτος καφές της ημέρας είναι πάντα ζεστός. Είτε γαλλικός, είτε ελληνικός για τους πιο μερακλήδες που δε βαριούνται ν’ ανάψουν το γκαζάκι, η πρώτη γουλιά οφείλει να σε ζεστάνει. Ο δεύτερος καφές της ημέρας, εκείνος του γραφείου, πρέπει να είναι κρύος. Είναι ο καφές που θα σου κρατήσει περισσότερο συντροφιά σ’ εκείνο το απάλευτο 8ώρο (όσο προλαβαίνουμε γιατί το νέο νομοσχέδιο φέρνει νέες εργασιακές εκπλήξεις στην καθημερινότητά μας). Είναι ο καφές της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας. Δεν τον φτιάχνεις μόνο σου αλλά παραγγέλνεις ή πας μέχρι το στέκι σου για μία «καλημέρα» με τον μπαρίστα.

Αλλά όπως και να ‘χει, είτε είσαι φίλος του freddo espresso ή cappuccino, ένας είναι ο καφές που δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλεις. Δεν το λέμε εμείς αλλά μία μπαρίστα. Μιλώντας στη HuffPost, η Κρίστεν Γκέρντινγκ Γκρον, υπεύθυνη καφετέριας στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι πρέπει να αποφύγουμε τον olive oil latte.

 

 

Το ρόφημα που έγινε viral και η φήμη του εκτοξεύθηκε μέσω του TikTok. Καταραμένο μέσο τι φέρνεις στις ζωές μας; Είναι latte, έχει ελαιόλαδο και όλοι μιλούν γι’ αυτό. Ωστόσο η γεύση του λαδιού κυριαρχεί, δεν αισθάνεσαι ότι πίνεις καφέ και, γενικά, δεν υπάρχει ισορροπία στη γεύση. Επίσης το ελαιόλαδο ενεργοποιεί το έντερο ακριβώς όπως και η καφεΐνη και ο συνδυασμός μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνος, ειδικά αν δεν έχεις τουαλέτα κοντά σου.

Οπότε κρατάμε τον καφέ και αφήνουμε το ελαιόλαδο για καμιά βούτα με ψωμί στη χωριάτικη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved