Τα 7 μποφόρ για τον Σκοπελίτη είναι άλλη μία μέρα στη δουλειά

Το θρυλικό πλοίο δεν έχασε ποτέ μάχη με τα κύματα και έχουμε τις αποδείξεις σε βίντεο.

Το να επισκεφτείς τις Μικρές Κυκλάδες και να μην κάνεις μία βόλτα με τον «Σκοπελίτη» είναι σαν να πας στο Παρίσι και να μην επισκεφτείες τον Πύργο του Άιφελ. Κάτσε καλύτερα στο Παγκράτι. Πρόκειται για το πλέον ιστορικό δρομολόγιο: Δονούσα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη. Ναυπηγήθηκε το 1986, έχει μήκος 45 μέτρα, πλάτος 8 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 340 επιβάτες και 11 αυτοκίνητα. Ένα πλοίο που κουβαλάει πάνω του αναμνήσεις, παιδικά όνειρα και καλοκαιρινούς έρωτες. Κάποιοι το έχουν αποκαλέσει «σαπιοκάραβο». Προφανώς και είναι «στεριανοί» που θα γελούσε μαζί τους ο Νίκος Καββαδίας.

Το σκαρί του «Σκοπελίτη» είναι σε άριστη κατάσταση. Εδώ και 37 χρόνια δαμάζει τα κύματα. Για τον καπετάνιο και το πλήρωμά του να το βγουν στο πέλαγος με 7 μποφόρ είναι η δική μας μπουνάτσα. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το video που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και έγινε viral. Εκεί θα δεις τον «Σκοπελίτη» να πλέει εν μέσω θαλασσοταραχής έξω από τη Νάξο. Στο βίντεο αυτό το πλοίο – θρύλος στο λιμάνι της Νάξου, εν μέσω βόρειων ανέμων 7 μποφόρ και φουσκοθαλασσιάς.

 

 

Ο καπετάνιος διατηρεί το πλοίο σε σταθερή πορεία, με την πλειοψηφία των επιβατών να βρίσκονται στο εσωτερικό.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας. Για τον καπετάνιο είναι άλλη μέρα στη δουλειά. Κάτι το συνηθισμένο όταν ακόμη τα «μελτέμια» χτυπάνε το Αιγαίο. Για τους άμαθους επιβάτες, από την άλλη, είναι ζόρι. Κάποιοι θα έχασαν 2-3 χρονάκια από τη ζωή τους και ενδεχομένως να φίλησαν το έδαφος όταν βγήκαν από το πλοίο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved