Intime Δωρεάν ταξί για τους οδηγούς που έχουν πιει και θέλουν να γυρίσουν σώοι στο σπίτι

Οι δωρεάν μετακινήσεις των μεθυσμένων οδηγών προσφέρονται από έξι νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης.

Αυτά καλό είναι να γίνονται. Ο συνδυασμός οδήγηση και ποτό είναι θανατηφόρος. Το έχουμε διαπιστώσει με τον πιο σκληρό τρόπο. Τα τροχαία δυστυχήματα είναι μάστιγα και από τη στιγμή που οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν το καλό τους, τότε η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα μέτρα της. Με το πρόστιμο να μην κάνει τόσο καλή δουλειά στο να μειωθούν τα τροχαία, τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης σε συνεργασία με το κράτος, βρήκαν τη λύση: «Δωρεάν ταξί για τους οδηγούς που έχουν πιει και θέλουν να γυρίσουν σώοι στο σπίτι».

 

 

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής Ιταλίας, οι οδηγοί και κλάμπερς συγκεκριμένων μαγαζιών θα μπορούν να παίρνουν προπληρωμένα ταξί κατά την αποχώρησή τους. Ο οδηγός θα πρέπει να περάσει το αλκοτέστ κατά την έξοδό του από το κλαμπ και αν έχει καταναλώσει αρκετό αλκοόλ θα επιστρέψει σπίτι του χρησιμοποιώντας ταξί πληρωμένο από το κράτος.

Το πιλοτικό έργο ανακοινώθηκε από τον Ιταλό Υπουργό Μεταφορών, Mateo Salvini, μετά από αρκετές συζητήσεις με ιδιοκτήτες κλαμπ και influencers στα social media. Η μέθοδος εφαρμόζεται τώρα σε έξι μεγάλα νυχτερινά κλαμπ της Ιταλίας, στη Βενετία, την Παβία, το Λέτσε και πολλές άλλες πόλεις και φαίνεται να έχει καλή υποδοχή.

Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση λέει ότι το πρόγραμμα θα προσφερθεί σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των κλαμπ και εταιρείες ταξί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved