Το στοιχείο που δείχνει ότι κολυμπάς σε καθαρά νερά

Οπότε τα βλέπεις ξέρεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να αντιμετωπίσεις βρωμιά.

Μπορεί στην πλειοψηφία των νήσων μας να έχουμε υπέροχα κρυστάλλινα νερά, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο για τις παραλίες που είναι κοντά στην πρωτεύουσα. Για την ακρίβεια παρότι οι παραλίες μας εμφανισιακά δεν είναι άσχημες, η κάθε μια έχει το δικό της δείκτη όσον αφορά για το πόσο καθαρή είναι.

Διάβασε επίσης: 4 παραλίες για όσους ξέμειναν στην Αττική.

Πώς όμως θα το γνωρίζεις αυτό;

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχει ένα αλάνθαστο στοιχείο που μαρτυρά ότι τα νερά στα οποία κολυμπάμε είναι 100% καθαρά. Μπορεί λοιπόν κάποιοι από εσάς να σιχαίνονται τα φύκια και να τους προκαλούν κάποιου είδους αίσθημα ότι η θάλασσα είναι βρώμικη, αλλά για την ακρίβεια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα φύκια ουσιαστικά τα πνευμόνια της θάλασσας και η χλωρίδα αυτή βοηθά στην αναζωογόνηση του νερού. Κάθε φορά που βλέπεις φύκια να ξέρεις ότι είναι σημάδι ότι τα νερά είναι καθαρά ή τουλάχιστον πολύ πιο καθαρά από τις περιοχές που δεν υπάρχουν φύκια.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς ότι σε αηδιάζουν, σκέψου πως βρίσκονται εκεί για να σε πείσουν για το πόσο ευεργετική είναι η παρουσία τους.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved