Newsbomb Η νέα «μαύρη σελίδα» της οπαδικής βίας γράφτηκε στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Θα στηθεί ακόμη ένα μνημείο, θα γράψουμε τα ίδια κλισέ και το πρόβλημα θα κρυφτεί κάτω από το χαλί.

Έχουμε κουραστεί να γράφουμε πλέον τα ίδια και τα ίδια. Θα μπορούσαμε απλώς να αλλάζουμε το όνομα του θύματος, την περιοχή που συνέβη το έγκλημα, την καταγωγή των θυτών και θα είχαμε έτοιμο ένα ακόμη άρθρο για την οπαδική βία. Το βράδυ της Δευτέρας, το θύμα είναι ένας οπαδός της ΑΕΚ, το έγκλημα συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η καταγωγή των θυτών είναι από την Κροατία. Ένα κονβόι από 100 αυτοκίνητα με Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέσχισε όλη την Ελλάδα, έφτασαν μέχρι τα Πευκάκια και τον Περισσό, κυκλοφορούσαν με λοστάρια, ανέβαζαν βίντεο στα social media τους, έκανε γυαλιά καρφιά τη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και στον απολογισμό της Τρίτης είμαστε ένας λιγότεροι.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πως η κροατική φάλαγγα θανάτου έφτασε από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα χωρίς να βρεθεί κάποιος έλεγχος της Αστυνομίας ενδιάμεσα, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena. Στο ύψος της Αττικής Οδού, οι Κροάτες χούλιγκανς φαίνεται να διασκορπίστηκαν και μεγάλος όγκος κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

 

 

Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής. Οι οργανωμένοι της Ντινάμο, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος.

 

 

Ο «νέος Άλκης» και τα κροκοδείλια δάκρυα της Πολιτείας

Ποια θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας και των αρχών στη νέα τραγωδία; Θα μπει ξανά το «μαχαίρι στο κόκαλο»; Θα φτιαχτεί ένα ακόμη μνημείο που θα «συγκινεί»; Υπάρχει επιτέλους ένα οργανωμένο σχέδιο ώστε καταπολεμηθεί η βία; Η απαγόρευση οπαδών τελικά αποδεικνύεται μία «φούσκα» διότι το ζήτημα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι βαθύτερο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο και όχι οπαδικό. Είναι θέμα παιδείας, κατάπτωση των αξιών και μιας Πολιτείας που αφήνει την κοινωνία στο περιθώριο. Από το βράδυ της Δευτέρας ένα παιδί χάθηκε άδικα στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας από Κροάτες χούλιγκαν. Δεν είναι ο πρώτος. Και, δυστυχώς, με μαθηματική ακρίβεια δε θα είναι και ο τελευταίος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved