associated press Τα ευτυχισμένα ζευγάρια σπάνια δημοσιεύουν στα social media

Αν ποστάρετε συνέχεια το πόσο χαρούμενοι είστε, τότε συγγνώμη αλλά ψαχτείτε.

Οι σχέσεις είναι γνωστές για τα σκαμπανεβάσματά τους. Δεν υπάρχει σχέση που να έχει μόνο καλές στιγμές. Αν το καλοσκεφτείς κιόλας θα ήταν τέρμα βαρετό. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τηρούν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής που παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία προφανώς και είναι τέλεια. Συγγνώμη αλλά δε μας πείθετε. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά μία τελευταία έρευνα.

Το Πανεπιστήμιο του Κάνσας αποφάσισε να κάνει τη δύσκολη δουλειά, σήκωσε μανίκια, ανέλαβε τη μελέτη και έσκαψε βαθύτερα. Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, τα ζευγάρια που δημοσιεύουν τα πάντα στa social media είναι λιγότερο ευτυχισμένα από τα ζευγάρια που δεν το κάνουν.

 

 

Η μελέτη περιλαμβάνει περισσότερα από 300 ζευγάρια στα οποία έγιναν ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις του και τις συνήθειές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που δημοσιεύουν τα πάντα είναι πιθανότερο να συγκρίνουν τη σχέση τους με άλλες σχέσεις. Όταν βλέπουν συνεχώς ευτυχισμένες στιγμές και τέλειες φωτογραφίες ζευγαριών, είναι δύσκολο να αποφύγεις τη σύγκριση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ζήλιας και ανασφάλειας, ένας συνδυασμός επιζήμιος για μία σχέση.

Έρευνα: Τα ζευγάρια που τρώνε μαζί είναι πιο ευτυχισμένα

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι τα ζευγάρια που δε δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αισθάνονται λιγότερη πίεση στις σχέσεις τους. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να συγκρίνουν τις σχέσεις τους με άλλους. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα, ως ένα βαθμό, ότι τα ζευγάρια που δε δημοσιεύουν τόσο συχνά έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένα και αυθεντικά στη σχέση τους.

 

 

Φυσικά, τα αποτελέσματα βασίζονται μόνο σε μια μικρή δεξαμενή ζευγαριών και δεν μπορούν να είναι οριστικά, αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί η νοοτροπία ορισμένων ζευγαριών που θέλουν να δείχνουν παντού και πάντα.

Μάντεψτε! Σας ξέρουμε, κουράσατε και κουραστήκατε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved