5 red flags ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς

Ούτε μία, ούτε δύο.

Κανένα εργασιακό περιβάλλον δεν είναι ιδανικό. Όλα έχουν τα θετικά τους, αλλά και τα αρνητικά τους. Αρκεί να σκεφτείς ότι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον για να εργαστείς και να συνεργαστείς με άγνωστους ανθρώπους. Αυτό από μόνο του τα κάνει όλα πιο περίπλοκα. Είναι η εξαίρεση του κανόνα να μπορέσεις να βρεις το ιδανικό περιβάλλον εργασίας. Και το βασικότερο; Βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι, γιατί πρέπει να βγάλεις χρήματα για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν πάει άλλο και πρέπει να σκεφτείς σοβαρά ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φύγεις. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα βασικότερα red flags που μαρτυρούν πως ήρθε η ώρα για να την κάνεις.

Γκρίνια

Η γκρίνια σίγουρα δεν βοηθάει κανέναν υπάλληλο να αποδώσει. Όταν περιτριγυρίζεσαι από συναδέλφους που διαμαρτύρονται συνεχώς για τη δουλειά, δεν μπορεί να βοηθήσει σε καμία περίπτωση την ψυχολογία σου. Έτσι, αν είσαι σε ένα περιβάλλον, όπου η ομάδα είναι δυσαρεστημένη πρόκειται για ένα κακό workplace.

Λίγα χρήματα

Ο βασικότερος λόγος για να μείνεις σε μία κακή δουλειά ή να φύγεις από μία δουλειά είναι τα λέφτά, καθώς αυτά είναι που σου κάνουν κουμάντο μέσα στην ημέρα. Αν είναι λίγα τα χρήματα που παίρνεις, όσο και να σου αρέσει αυτό που κάνεις δεν μπορεί να σε κρατήσει. Το γεγονός πως δουλεύεις και δεν τα βγάζεις πέρα μέσα στο μήνα, θα δημιουργήσει από μόνο του προβλήματα.

Πώς να αντιμετωπίσεις μια κακή δουλειά;

Εξέλιξη

Δεν υπάρχει προοπτική. Όταν δεν μπορείς να εξελιχθείς σε μία δουλειά είναι το ίδιο σημαντικό με το να παίρνεις λίγα χρήματα. Αν νιώθεις «εγκλωβισμένος», μην περιμένεις και πολύ, φύγε. Μια υγιής εργασιακή κουλτούρα ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να μάθουν νέα πράγματα. Εάν η εταιρεία σου δεν σε βοηθάει επαγγελματικά, ψάξου.

Έλλειψη σεβασμού

Δεν μπορείς να ταιριάζεις με όλον τον κόσμο, ούτε με όλους τους συναδέλφους που θα γνωρίσεις στη δουλειά σου, ωστόσο ο σεβασμός είναι βασική προϋπόθεση. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που διακρίνονται από υγιή κουλτούρα και μόλις δουν κάτι «περίεργο» να συμβαίνει επεμβαίνουν. Μια καλή εργασιακή κουλτούρα διασφαλίζει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Δεν θα επιτρέψει σε κάποιον που δεν συμπεριφέρεται καλά να το αφήσει έτσι. Μάλιστα, η έλλειψη σεβασμού στη δουλειά είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Είναι το τετραήμερο το ιδανικό σενάριο για εργασία;

Κριτήρια

Το αίσθημα πως εργάζεσαι σε μία εταιρεία που δεν έχει κανένα κριτήριο είναι πολύ βασικό. Τι σημαίνει αυτό; Να βλέπεις πως έχουν γίνει προσλήψεις χωρίς κανέναν λόγο, απλά εξαιτίας «πελατειακών σχέσεων». Είναι σημαντικό να εκτιμάς τον χώρο εργασίας σου και να πιστεύεις πως μπορεί να έχει μια υγιή φιλοσοφία. Όταν βλέπεις άτομα να «παρασιτούν» σε έναν χώρο εργασίας δε δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μείνεις σε αυτή τη δουλειά, αφού λογικά δεν θα εκτιμήσουν σωστά ούτε εσένα. Κοίτα για αλλού.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved