Εργοδότης στον τουρισμό μοιράζει στερήσεις εξόδου γιατί έτσι γουστάρει

Υπάρχει ακόμα κάποιος που να απορεί για τις ελλείψεις προσωπικού στον τουρισμό;

Η καταγγελία ήρθε στο φως μετά από μία ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο facebook μέσα από ένα screenshot ομαδικής συνομιλίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενων σε κάποια τουριστική επιχείρηση. Με άψογα και τραπούκικα caps lock για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών, ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου, ο τύπος που στέλνει το HR στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και είναι έτοιμος να αλώσει το Dragons Den πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ενημερώνει ότι ποτάκια, έξοδοι και ότι άλλο μπορεί να φέρει χαρά στους υπαλλήλους του μετά από τη χαρά της εργασίας που τους προσφέρει, κομμένα.

 

347621643 814882939999166 215465285747976243 n

 

Εντάξει δεν είναι εντελώς παράλογος, μετά τις 18 Αυγούστου, δηλαδή σε ένα μήνα περίπου, που θα έχει σπάσει η κίνηση, θα τους αφήσει να πάνε μέχρι την πλατεία του χωριού για καμία πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Βέβαια το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει η επιχείρησή του μέχρι τότε γιατί θα έχουν παραιτηθεί οι μισοί υπάλληλοι και οι άλλοι μισοί θα μπαινοβγαίνουν στο κέντρο υγείας με συμπτώματα υπερκόπωσης.  

Μα γιατί δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν σαν σκλάβοι;

Βέβαια δεν είναι και εντελώς σατράπης, ούτε έχει ζηλέψει τη δόξα του ανθύπα που μισεί όλο το στρατόπεδο μοιράζοντας στερήσεις εξόδου και φυλακές. Τους επιτρέπει να πιουν ένα ποτό στο μαγαζί ΤΟΥ (είμαστε σίγουροι ότι του ξέφυγε ένα caps lock εδώ και παίρνουμε την ελευθερία να το διορθώσουμε). Είμαστε ακόμα πιο σίγουροι ότι τους χρεώνει το εν λόγω ποτό αφαιρώντας το από το μισθό των εργαζομένων, γιατί πάνω από όλα και πάνω από όλους είναι το όραμα του entrepreneurship.

 

 

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η διαταγή του έρχεται σαν απάντηση μετά από την ενημέρωση ενός εργαζόμενου για το ότι δεν έχουν νερό στο υπερλούξ μαντρί που τους έχει στιβάξει, μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί ότι γουστάρει στρατιωτικά καψόνια περασμένων δεκαετιών. 

Πέρα από την πλάκα, σε αυτό το screenshot συμπυκνώνονται όλες οι παθογένειες της βαριάς βιομηχανίας του ελληνικού τουρισμού, από τον αυταρχισμό, μέχρι την παντελή έλλειψη επαγγελματισμού. Ο ελληνικός τουρισμός νοσεί και τα συμπτώματά του ταλαιπωρούν τους πάντες, του εργαζόμενους, τους τουρίστες, ακόμα και τους τίμιους εργοδότες που πληρώνουν κι αυτοί τη δυσφήμιση από κάτι τύπους σαν τον εν λόγω σαδιστή εργοδότη.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved