Eurokinissi Η φωτιά στο Αλιβέρι είναι η ανεπίσημη έναρξη του καλοκαιριού

Μυαλό δεν βάζουμε, συνεχίζουμε να καταστρέφουμε τα δάση και να καίμε τις ζωές μας.

Ντεμπούτο στις πυρκαγιές κάνει το Αλιβέρι Ευβοίας από το απόγευμα της Πέμπτης. Σε αυτό το ανεπίσημο ντεμπούτο, κάτι σαν φιλικό προετοιμασίας για τις πυρκαγιές που έρχονται, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οριοθετήσουν σε πρώτο βαθμό τις φωτιές. Μέχρι και σήμερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ όλο το βράδυ οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως αν συνεχίσει το μέτωπο να καίει προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σταματήσει… στη θάλασσα όταν δεν θα έχει πια τίποτα άλλο να κάψει.

Υπεύθυνος για την πυρκαγιά; Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ένας 75χρονος που εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε το μέτωπο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

 

 

Μήπως έχουμε πάρει απόφαση να κάψουμε τις ζωές μας;

Το σκηνικό είναι γνώριμο. Και το βιώνουμε κάθε καλοκαίρι. Είναι ένας κανόνας απαράβατος, σαν μία καλοκαιρινή ιεροτελεστία. Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα, σε κάθε μήκος και πλάτος, υποφέρει από πυρκαγιές. Άλλοτε μικρότερες και άλλοτε μεγαλύτερες. Κάποιες σβήνουν στη θάλασσα, κάποιες δεν προκαλούν (υποτίθεται) τεράστια ζημιά και κάποιες έχουν τραγική κατάληξη για τις ανθρώπινες ζωές. Τα δάση σβήνουν, οι φωτιές μας πνίγουν και το πολυδιαφημισμένο ελληνικό καλοκαίρι που υποτίθεται έχει μπλε και λευκό χρώμα, συνοδεύεται από το γκρίζο, το κόκκινο και το μαύρο. Η φωτιά στο Αλιβέρι είναι το πρώτο καμπανάκι για αυτά που θα έρθουν. Για όλους εκείνους τους πυροσβέστες που θα τους θυμηθούμε ξανά, θα τους θεοποιήσουμε πριν τους ξεχάσουμε μέχρι να έρθει ο Οκτώβριος, θα τους κάνουμε stories στο Instagram, θα καταραστούμε τους εμπρηστές και θα τα βάλουμε με τους πολιτικούς.

 

 

Ένας αέναος κύκλος που κάποτε θα σταματήσει. Και όλοι, μέσα μας, ξέρουμε την τραγική κατάληξη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved