Unsplash Οι Έλληνες δεν είμαστε «γερά ποτήρια», σύμφωνα με έρευνα της CIA

Η CIA γνωρίζει τα πάντα για σένα. Ακόμη και το πόσο αλκοόλ καταναλώνεις.

Η CIA δεν λέει ποτέ ψέματα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζεις. Ξέρει περισσότερα πράγματα για σένα απ’ όσο πιστεύεις και εσύ ο ίδιος. Σύμφωνα με νέα έκθεση, τα στοιχεία προέρχονται από το «Factbook» της υπηρεσίας, οι Έλληνες δεν είμαστε και οι καλύτεροι πότες. Τα στοιχεία προέρχονται από το 2019, με την κατάταξη των 189 χωρών που συμμετέχουν, να γίνεται με βάση τα λίτρα καθαρού αλκοόλ που πίνει ένα άτομο σε διάστημα ενός έτους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα άγνωστα Νησιά Κουκ, εκεί όπου κάθε άτομο καταναλώνει περίπου 13 λίτρα αλκοόλ το χρόνο, τα οποία μεταφράζονται σε πάνω από 100 ποτήρια κρασιού. Την σκυτάλη πέρνουν οι χώρες από την Ανατολική Ευρώπη με την Λετονία να βρίσκεται στην 2η θέση, την Τσεχία την 3η θέση και τη Λιθουανία στην 4η θέση. Στην έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στη Λετονία και τη Λιθουανία, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι από 1 στους 10 άνδρες είναι εξαρτημένοι από το ποτό. Αυστρία, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Εσθονία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σλοβενία ολοκληρώνουν το Top 10 αυτής της λίστας.

 

 

Όσον αφορά την Ελλάδα, θα πρέπει να κοιτάξουμε αρκετά χαμηλά στη λίστα και συγκεκριμένα στην 66ηθέση. Η Μεγάλη Βρετανία, επίσης, που θεωρείται ότι έχει κάποια παράδοση βρίσκεται στην 24η θέση, ενώ οι Γερμανοί βρίσκονται πιο ψηλά στην 19η θέση. Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται χώρες όπως το Κουβέιτ, η Μαυριτανία, η Σαουδική Αραβία και η Σομαλία, εκεί όπου η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται για θρησκευτικούς λόγους.

Γενικότερα, τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι η Ευρώπη πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ήπειρο του πλανήτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved