Τα οφέλη της θάλασσας δεν είναι μόνο στη δροσιά της

Μην βαριέσαι. Πρόκειται για καλό της υγείας σου.

Ας το πάρουμε από την αρχή, είμαστε μια παραθαλάσσια χώρα και αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που την κάνουν τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Ταξιδεύουν άνθρωποι από την άλλη πλευρά του πλανήτη για μια βουτιά στα μπλε νερά του Αιγαίου και στα γαλαζοπράσινα του Ιονίου. Και καλά κάνουν, απορίας άξιον είναι πως εμείς που ζούμε δίπλα στη θάλασσα κάνουμε τον ίδιο αριθμό μπάνιων με τους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό; Εντάξει, δεν μπορούμε να πάμε διακοπές για πάνω από δέκα ημέρες στην καλύτερη, από εκεί και πέρα όμως τι είναι αυτό που σε εμποδίζει και δεν πας και για μπάνιο στην Αθήνα;

Πιθανόν να απαντήσει κάποιος η απόσταση. Μα το παράδοξο εδώ είναι πως και με νησιώτες να μιλήσεις ούτε αυτοί πάνε θάλασσα ενώ είναι ακριβώς δίπλα, γιατί δουλεύουν και ας σχολάνε πολλοί από αυτούς πέντε το απόγευμα. Από την άλλη κάτοικοι της πρωτεύουσας που μένουν κοντά στη θάλασσα ούτε εκείνοι πάνε και ένα μεγάλο ποσοστό προτιμά τις Κυριακές να μείνει στο σπίτι με το air condition. Επίσης, είναι και κάποιοι άλλοι που κανονίζουν Κυριακή μεσημέρι μέσα στη ζέστη να πάνε για καφέ και ενδεχομένως και για ομελέτα σε ένα συνοικιακό μαγαζί της γειτονιάς τους. Αν απλά βαριέσαι και δεν είναι οικονομικό ζήτημα (κόστος βενζίνης) που δεν πηγαίνεις θάλασσα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω μερικούς λόγους, που θα σε παροτρύνουν να αλλάξεις συνήθειες.

Γιατί πάτε σε πισίνα αφού δίπλα έχει παραλία;

Tα οφέλη από τη θάλασσα

Κλείνει πληγές
Τα μέταλλα και το αλάτι που περιέχει το θαλασσινό νερό καταπραΰνουν τους πόνους στις αρθρώσεις. Επίσης, το αλμυρό νερό επιταχύνει την επούλωση γρατζουνιών και πληγών.

Βοηθά στο αναπνευστικό
Η αναπνευστική λειτουργία βελτιώνεται κρίσεις άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδα. Θα το έχεις προσέξει πως γενικά φεύγεις καλύτερα από τη θάλασσα. Γενικά, βοηθάει στην καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία.

Δερματοπάθειες
Βοηθά την ενυδάτωση του σώματος και μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες δερματοπάθειες. Απευθύνσου στον γιατρό σου για αυτό.

Γυμναστική
Το κολύμπι, το περπάτημα και το τρέξιμο που θα κάνεις στην παραλία είναι εξαιρετική άσκηση. Μία ευκαιρία για παραπάνω άθληση.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D παίζει βασικό ρόλο στην καλή υγεία των οστών και όχι μόνο. Να βάζεις αντηλιακό και να φοράς γυαλιά ηλίου και καπέλο.

Μήπως έχεις θαλασσοφοβία και δεν το ξέρεις;

Αποτοξίνωση
Έρχεσαι πιο κοντά με την φύση. Και καλό θα ήταν να αφήσεις το κινητό σου στη τσάντα. Κάνε ένα break από την καθημερινότητα και αυτό θα βοηθήσει την ψυχική σου υγεία.

Παρέα
Μια χαρά μπορεί να είσαι μόνος σου, αλλά ακόμη καλύτερα με παρέα. Η παραλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τα πείτε, να πιείτε τη μπίρα σας και να φάτε κάνα σνακ.

Χαλάρωση
Το καταλαβαίνεις, δεν είναι το ίδιο να χαλαρώνεις στο σπίτι και το ίδιο να είσαι στην παραλία. Η μυρωδιά της θάλασσας, ο ήχος των κυμάτων, ο γαλάζιος ορίζοντας, ο ήλιος ή αν πας και αργότερα το ηλιοβασίλεμα είναι εικόνες που θα σε χαλαρώσουν. Ακόμη και αν πας μόνος σου, θα είναι απολαυστικά.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved