Αν υπάρχει το αντίθετο του γύπα, τότε το είδαμε στο First Dates

O Λευτέρης ήταν μαγκωμένος και διστακτικός, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στον λογαριασμό.

Είναι προφανές ότι η παραγωγή ματσάρει τους συμμετέχοντες με γνώμονα το πόσο παράξενο μπορεί να βγει το ραντεβού τους για να το σχολιάσουμε οι υπόλοιποι, αλλά εδώ μάλλον το παράκαναν. Πήραν όλα τα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά του γύπα, τα πέρασαν από ένα φίλτρο για να φαίνεται σαν αρνητικό φιλμ και μας παρουσίασαν το ραντεβού του Λευτέρη με τη Λυδία. 

Τι μας θύμισε για τα πρώτα ραντεβού το First Dates 

Ωραία, νέα παιδιά και τα δύο, θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζουν αν τους έβλεπε κανείς κάπου έξω, αλλά ο νεαρός αντιγύπας από τα Γιάννενα, κάπως δεν μας τα είπε καλά, μάλλον δεν μας τα είπε καθόλου. Λίγο ντροπαλός, λίγο του τα έβγαζε με το τσιγκέλι η Λυδία που φαινόταν να ψήνεται χαμογελαστή και εμφανώς πιο διαχυτική, όλα έδειχναν ότι το ραντεβού τους πήγαινε καρφί για παταγώδη αποτυχία. Έλα όμως που δεν πήγε.

 

 

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήρθε στην ώρα του λογαριασμού και σε μια 100% κίνηση αντίθετη από αυτή που θα έκανε ένας γύπας, ο ήρωας της ημέρας είπε να πληρώσουν μισά-μισά (όχι ότι έχει κάποια μεγάλη σημασία δεδομένου ότι μιλάμε για ριάλιτι με σκηνοθεσία κλπ) και η τύπισσα που ήδη ψιλοψηνόταν, φάνηκε να μην ξενερώνει καθόλου και άρχισε να τσουρουφλίζεται για κάποιον που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θα τον λέγαμε μίζερο καρμοίρη χωρίς καμία πιθανότητα για επιτυχία σε ραντεβού. 

O γύπας του First Dates που δεν περιορίστηκε στο ραντεβού του

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Μια νίκη της ειλικρίνειας και της ντροπαλότητας και γενικά των χαρακτηριστικών που δεν συνηθίζονται σε γύπες; Μήπως είναι μια νίκη όσων δεν υποκρίνονται στα πρώτα ραντεβού ότι είναι κάποιοι άλλοι; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, Στα πρώτα ραντεβού προσπαθούμε να δείξουμε καλύτεροι, ανώτεροι και πιο κουλ από όσο πραγματικά είμαστε για να έχουμε καυσιμο και για ένα δεύτερο ραντεβού, αλλά ο Λευτέρης όχι, δεν προσπάθησε καθόλου και ίσως δείχνει τον δρόμο.

 

 

Παρά το όποιο σκηνοθετημένο σενάριο, το χαμόγελο της Λυδίας δεν έφυγε ποτέ από τα χείλη της καθόλη τη διάρκεια του ραντεβού, άρα εδώ ίσως υπάρχει ένα μικρό ηθικό δίδαγμα για όλους εμάς. Ας αφήσουμε στην άκρη το τελευταίο επεισόδιο, αυτό του λογαριασμού γιατί από όπου κι αν το πιάσεις, πάντα θα υπάρχει αντίλογος και πάντα κρίνουμε ανά περίπτωση και ας πιάσουμε όλα τα άλλα, ακόμα και το τέλος που κάπως πήγε να μετριάσει τον διάχυτο ενθουσιασμό. 

Ο μετρημένος και νουνεχής Λευτέρης έκανε τη Λυδία να ζητήσει η ίδια ένα δεύτερο ραντεβού, ακόμα και μετά την ελάχιστη ένδειξη γυπατοσύνης που έδειξε με τη ματιά στη σερβιτόρα ενώ της έδινε το πιάτο, ίσα-ίσα για να το προσέξει η Λυδία. Κατά τα λοιπά ως απόλυτα προσγειωμένος στην πραγματικότητα, απέφυγε τις φανφάρες του κάγκουρα που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ότι είναι ένα προοίμιο ενός απόλυτα αυτοεξευτελιστικού ghosting. Ίσως για τις γυναίκες τελικά το μοίρασμα του λογαριασμού και η ειλικρίνεια να είναι τα καλύτερα δείγματα ότι υπάρχει η υπόνοια για κάτι σοβαρό και μακροχρόνιο, ποιος ξέρει. 

 

    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved