O Charlie Broker απορεί που οι μηχανές δεν έχουν κατακτήσει ακόμη τον κόσμο

Η πρόσφατη συνέντευξη του, δηλώνει τουλάχιστον πως το περιμένει από στιγμή σε στιγμή.

Αν σήμερα είμαστε σε μια διαδικασία να μιλάμε η τεχνική νοημοσύνη, για GPT και AI που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, όλα αυτά ήταν επί χρόνια το βούτυρο στο ψωμί του Charlie Broker. Εάν σε κάποιους το όνομα θυμίζει κάτι αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν το τι ακριβώς, είναι ο δημιουργός του Black Mirror που μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό GQ με αφορμή την κυκλοφορία της έκτης σεζόν της σειράς.

«Είπα στον εαυτό μου ότι όποιες και αν είναι οι υποθέσεις μου για το Black Mirror, θα τα πετάξω όλα και θα κάνω κάτι διαφορετικό» αναφέρει o Charlie Broker που θεωρεί ότι το δυστοπικό περιβάλλον είναι πιο κοντά στην ανθρωπότητα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. «Την πρώτη φορά που είδα το GPT να λειτουργεί είπα στον εαυτό μου ‘‘Θεέ μου αυτό ήταν, η δουλειά μου τελείωσε!’’. Σε 5 χρόνια από τώρα θα έχει τελειοποιηθεί αλλά η ερώτηση είναι θα έχει καταφέρει να αντικαταστήσει την ανθρώπινη εμπειρία;».

 

 

Εάν θυμηθείς και τα παλαιότερα επεισόδια του Black Mirror, ο Broker φανταζόταν ένα μελλοντικό κόσμο που οι καθημερινές εφαρμογές στα κινητά μας και στη ζωή μας, θα έφταναν σε τέτοιο σημείο ελέγχου που θα κατάφερναν να επηρεάζουν την πραγματικότητα. «Μου είπες ότι το BeReal σου ζητάει μόλις δύο λεπτά την ημέρα για να βγάλεις μια φωτογραφία; θα έπρεπε να κάνει περισσότερα από αυτό. Δεν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να το κάνει χωρίς να σε αφήνει να το γνωρίζεις; ή να ερχόταν ένα drone από το πουθενά πάνω από το κεφάλι σου και να αρχίζει να σου κάνει ερωτήσεις χωρίς να σε αφήνει να φύγεις!».

Είμαστε σίγουροι ότι ο Charlie μάλλον στεναχωρήθηκε που δεν πρόλαβε να γράψει ένα επεισόδιο για το συγκεκριμένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά. Σε κάθε περίπτωση τα ρομπότ προλαβαίνουν να κατακτήσουν την ανθρωπότητα πριν την επόμενη σεζόν του Βlack Μirror.

Η 6η σεζόν είναι διαθέσιμη στο Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved