Eurokinissi Οι τουρίστες θα πληρώσουν 4.000 ευρώ πρόστιμο αν κυκλοφορήσουν με λάθος ρούχα

Αυστηροί νόμοι αλλά θα πρέπει να τους ακολουθήσεις αν δε θέλεις να πληρώσεις μία περιουσία.

Ο καιρός δε μας τα λέει καλά. Η φάση στην Ελλάδα θυμίζει τροπικό κλίμα και ο Ιούνιος μας έχει ταράξει στη βροχή και τη ζέστη. Χειρότερος συνδυασμός και από πίτσα στον ανανά. Ωστόσο όσο αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας, στην υπόλοιπη Ευρώπη δοκιμάζονται από ένα μίνι καύσωνα. Στη Βρετανία η θερμοκρασία αγγίζει 30άρια, ήδη ξεκινούν τα μπανάκια τους και οι πιο τυχεροί ετοιμάζουν τις διακοπές τους. Χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία θα φιλοξενήσουν τα κορμιά τους αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα έχουν την απόλυτη ελευθερία.

 

 

Στην Κροατία έχουν επιβάλλει τους δικούς τους κανόνες και κάποιοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Στην πόλη Σπλιτ έχει απαγορευτεί να ξεγυμνωθούν ή να κοιμηθούν στο δρόμο και το πρόστιμο που τους περιμένει είναι ύψους 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρεται στο Ladbible, έχει απαγορευτεί να κυκλοφορείς στο κέντρο της παλιάς πόλης χωρίς μπλούζα ή με μπικίνι. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Σπλιτ δημοσίευσε τους νέους κανόνες και εξήγησε πως θα ισχύουν για τους τουρίστες αλλά και τους μόνιμους κατοικούς για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορεί ο τουρισμός να καταστρέψει την Αθήνα και τους αρχαιολογικούς της χώρους;

Το επίσημο έγγραφο αναφέρει: «Μέσα στο πολιτιστικό-ιστορικό κέντρο απαγορεύεται να είσαι με μαγιό, εσώρουχα ή χωρίς ρούχα σε δημόσιο χώρο». Το καταστατικό θέτει επίσης περιορισμούς στην κατανάλωση ποτού στο κοινό, σε όσους κοιμούνται σε δημόσιους χώρους και σκαρφαλώνουν πάνω σε μνημεία. Επίσης μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 4.000 ευρώ για ενέργειες που θεωρούνται διαταραχές της δημόσιας τάξης και περιλαμβάνουν καυγάδες, λεκτική κακοποίηση και συμπεριφορά σε κατάσταση μέθης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες πόλεις διαθέτουν σήμανση για συμβουλές σχετικά με ενέργειες που απαγορεύονται από την τοπική νομοθεσία. Οπότε τώρα δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν γνώριζες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved